Priester Bob Peeraer tijdens het huldeconcert voor zijn negentigste verjaardag ruim een jaar geleden. 

Priester Bob Peeraer tijdens het huldeconcert voor zijn negentigste verjaardag ruim een jaar geleden. ©  Leo De Nijn

Geliefde priester Bob Peeraer (91) overleden

Mechelen, Hofstade -

De geliefde Mechelse priester Bob Peeraer is zaterdagochtend op 91-jarige leeftijd overleden. Hij is de geestelijke vader van de levende gemeenschap die Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle vandaag is.

Peeraer verbleef sinds enkele jaren in Woonzorghuis in Hofstade (Zemst). “Daar is hij zaterdagochtend omstreeks 5u overleden”, zegt Guido Knops, voorzitter van de gemeenschap van Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle. Met hem verliest de kerk in de Dijlestad een bijzonder warm en geëngageerd man, een priester van het volk. Ruim een jaar geleden, in november 2019, werd hij voor zijn negentigste verjaardag nog verrast met een huldeconcert. Zo ook in 2014, toen hij zijn zestigjarig jubileum als priester vierde.

“Bob heeft een onvervangbare rol gespeeld in onze gemeenschap. Van 1954 tot aan zijn pensioen in 2004 was hij onafgebroken verbonden aan Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijle, eerst als onderpastoor en nadien als pastoor”, vertelt Knops. Bob Peeraer was ook de degene die scoutsgroep Jamaswapi oprichtte en het Onze-Lieve-Vrouwekoor. “Dat koor is altijd heel verbindend geweest voor onze gemeenschap. Daar zijn zo veel mensen mee verbonden, mensen ook die de gemeenschap dragen”, legt Guido Knops uit.

Begin 2017 ging Peeraer de laatste keer een viering voor in zijn kerk. Daar wordt hij zaterdag 20 maart om 11u ook begraven. “Omdat er in de kerk maar vijftig mensen aanwezig kunnen zijn, streamen we de dienst via het YouTube-kanaal van Kerk in Mechelen. Van zodra we opnieuw met z’n allen mogen samenkomen, willen we hem nog eens herdenken.” svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio