©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail:  

Veer lijkt gebroken bij Lierse K. dat kansloos onderuit gaat in Deinze

Aftellen naar dinsdag wordt het voor Lierse K., dat in Deinze nu al op een zeventiende nederlaag liep in 23 wedstrijden. En dus zullen de Pallieters een verlengd verblijf begin volgende week aan de onderhandelingstafel van de Pro League moeten verdienen. Sportief is intussen alle kruid verschoten.

Kurt Guldentops

Mathematisch legde Lierse in Deinze zijn laatste troeven op tafel met het oog op het sportieve behoud, maar in het hoofd hadden de Pallieters zich al een poosje verzoend met die verfoeide zevende plaats in het klassement. Veel meer dan de drie punten zaten de Lierenaars met het hoofd al mee aan de onderhandelingstafel van de vergadering van de Pro League komende dinsdag. Want niet een broodnodige zege tegen Deinze, maar wel de uitkomst van de hervormingsplannen in 1B zullen straks bepalend zijn voor een verlengd verblijf van Lierse in het profvoetbal. Qua infrastructuur, visie en beleid horen de Pallieters daar ook helemaal thuis, maar in Oost-Vlaanderen bleek nog maar eens dat de club op sportief vlak nog flink wat bij te benen heeft om voortaan haar mannetje te staan in de tweede hoogste reeks van het land.

Is de veer wat gebroken bij Lierse? Misschien net iets te voorbarig om die conclusie op basis van de negentig minuten in Deinze te trekken. Maar dat het mes niet tussen de tanden stak, laat dat wel duidelijk wezen. Waren de eerste drie afspraken met Deinze telkens close games, dan lieten de Lierenaars zich in een barre eerste 45 minuten wel heel gewillig richting slachtbank leiden. Niet één schot binnen het kader in de eerste helft, zelfs geen hoekschop. Het waren cijfers die alleszeggend waren.

Deinze freewheelde dan ook probleemloos naar een dubbele voorsprong halfweg. Lierse kwam in de openingsminuut al goed weg bij een poging van Tarfi, nadien redde doelman Brughmans aanvankelijk de meubelen op kansen voor Challouk en Mertens. Op het halfuur was het toch bingo. De Looze trok voor, Challouk kopte veel te makkelijk binnen. Nog voor de rust konden de boeken dicht, toen Staelens niks in de weg werd gelegd en in de draai de voorsprong van de thuisploeg verdubbelde. Met nog een mep van Tarfi op de lat mocht een murw gevoetbald Lierse de kleedkamer opzoeken.

Na de pauze stak er eindelijk toch iets meer snee in het spel van de bezoekers, maar hield Deinze al bij al vrij makkelijk controle. Gilis en Janssen lieten de erg zeldzame kansen op de gelijkmaker liggen, Challouk diepte de kloof een kwartier van het einde wel verder uit. Tegelijk ging daarmee het sportieve licht voor Lierse helemaal uit.

DEINZE: Dutoit, De Looze, Boone, Blondelle, Vansteenkiste, Le Postellec (86’ De Witte), Lecomte (90’ Vargas), Staelens (65’ De Belder), Tarfi (65’ Schils), Challouk, Mertens (86’ Dansoko).

LIERSE K.: Brughmans, Troonbeeckx (46’ Cauwenberg), Bitsindou, Santermans, Laes, Swinnen, Van Landschoot, Samyn (74’ Janssen), Aabbou (74’ Vermeiren), Petrov (46’ Gilis), Placca.

DOELPUNTEN: 29’ Challouk 1-0, 41’ Staelens 2-0, 77’ Challouk 3-0.

GELE KAARTEN: 50’ Cauwenberg, 52’ Boone, 53’ Samyn.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: De Cuyper.

    Meer sportnieuws

    MEER OVER Lierse K.