Klant filmt ‘klungelige’ overvallers die bij hun vlucht deel van buit laten vallen

Op sociale media is een filmpje opgedoken van de overval die donderdagavond het Okay-warenhuis aan de Tervuursesteenweg in Hofstade (Zemst) opschrikte. Twee jongemannen trokken daarbij een mes en eisten de inhoud van de kassa. Toen ze die in handen hadden, sloegen ze op de vlucht.

Robin De Becker en Dimitri Berlanger

Een aanwezige klant die buiten op de parking stond, had de reflex om met zijn smartphone de overvallers te filmen. “Ik wou gewoon eieren kopen en dan maak ik dit mee”, aldus de jongeman die de beelden schoot. Daarop is te zien hoe de twee gemaskerde jongemannen, volledig in het zwart gekleed, de kassierster bedreigen met een mes.

Lola

Nadien loopt het echter helemaal anders dan gepland. Tijdens de vlucht laat één van de overvallers een pak geldbriefjes op de grond vallen. Door de hevige wind van de storm vliegen de briefjes in het rond.

De jongeman bukt zich nog om zo veel mogelijk van de buit te recupereren. Zijn kompaan, die ondertussen al meters verderop is, keert even op zijn stappen terug om uiteindelijk toch samen met zijn mededader weg te vluchten. Ondanks een zoektocht zijn de twee nog steeds spoorloos.

Een tweetal weken geleden zou er even verderop op dezelfde baan trouwens ook al een apotheek overvallen zijn. Hier ging het om slechts één dader, vermoedelijk nog een jonge tiener, die de zaak overviel terwijl er nog klanten aanwezig zijn. Hij zou wat geld hebben buitgemaakt, maar om hoeveel het precies gaat, is niet geweten.

MEER OVER Video

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio