Alex Huybrechts, Ludo Belmans, André Thys en

Alex Huybrechts, Ludo Belmans, André Thys en© Jean Eykmans

Speelnatuur aan bezoekerscentrum Natuurpunt verder afgewerkt

Meerhout -

De voorbije dagen is door vrijwilligers de laatste hand gelegd aan de watermolensite naast de Grote Nete. Die is de voorbije jaren gerenoveerd en flink opgewaardeerd. Naast metershoge houten wegwijzers, werd er ook een wilgenhut geplaatst.

Jean Eykmans

Ruim een jaar geleden opende het heringerichte watermolengebouw als fiets- en wandelcafé annex bezoekerscentrum van de Natuurpunt-afdeling Grote Netewoud. Sindsdien is de watermolensite een trekpleister voor wandelaars en fietsers.

De speelnatuur blijkt een groot succes. “Vanuit het Totterpad is de speelnatuur te bereiken via grote stapstenen in de vijver en dat vinden kinderen blijkbaar heel leuk”, merkt Wendy Thys, verantwoordelijke van het bezoekerscentrum. “Die speelnatuur hebben we nu nog verder afgewerkt en wat extra gepimpt. De vrijwilligers van het Grote Netewoud plaatsten houten wegwijzers op de site en plantten 250 inheemse planten aan. Verder werd er door educatief natuurbeheer Limburg een heuse wilgenhut gebouwd zodat kinderen binnenkort een extra fijn groen huisje hebben om zich in te nestelen tijdens het spelen.”

MEER OVER Natuur Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio