©  AFP

David Goffin laat drie matchballen liggen en mist kans op wedstrijd tegen Roger Federer

David Goffin (ATP 14) is woensdag uitgeschakeld in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Doha (hard/1.050.570 dollar) . De Luikenaar, het zesde reekshoofd, verloor in drie sets van de Amerikaan Taylor Fritz (ATP 33). Hij miste drie matchballen.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Na twee uur en 35 minuten stond de 6-1, 5-7, 7-6 (11/9) eindstand op het bord. In 2019 had Goffin de enige eerdere ontmoeting met de 23-jarige Fritz op het toernooi van Cincinnati (6-4, 4-6, 6-4) nog gewonnen.

Fritz neemt het in de kwartfinales op tegen de Canadees Denis Shapovalov (ATP 11). Het vierde reekshoofd was met 7-5 en 6-4 te sterk voor zijn landgenoot Vasek Pospisil (ATP 67).

Door zijn nederlaag mist Goffin een mogelijke halve finale tegen Roger Federer (ATP 6). De Zwitser maakt in Doha na meer dan een jaar afwezigheid zijn comeback op het circuit. Hij treft woensdag in de tweede ronde de Brit Daniel Evans (ATP 28).

 

 ©  ANP

“Ik blijf vooruitgaan”

“Het was een match die ik dacht te winnen, dat is zeker”, reageerde Goffin. “Zelfs na de matchballen. Ik dacht dat ik er wel zou doorkomen. Maar goed, hij heeft standgehouden. In de tiebreak heeft hij heel goed opgeslagen. De eerste vier, vijf punten was zijn eerste opslag uitstekend. Het was een mooi gevecht waarin het verschil miniem was. Op een van de matchballen sla ik een goeie return en belandt zijn forehand op de lijn. Er viel ook een dropshot van mij op de netrand om 6-3 te maken in de tiebreak. Voor hetzelfde geld was het in mijn voordeel uitgedraaid. Uiteindelijk is het nu voor hem.”

Ook op de Australian Open eerder dit jaar liet Goffin tegen de Australische youngster Alexei Popyrin matchpunten liggen.

“Ja, dat is zo. Maar het is niet erg”, suste hij. “Mijn tennis is aanwezig. Ik blijf vooruitgaan. Fysiek lijkt het te gaan. De overgang was de eerste dag lastig na de aankomst uit Rotterdam, ook door het feit dat ik 24 uur op mijn kamer moest blijven. Maar ik vond mijn ritme. Dat is positief. Ik blijf nu buiten trainen om een goed toernooi in Dubai te spelen. Het wordt een ATP 500, een belangrijker toernooi en ik probeer er progressie te blijven maken.”

MEER OVER David Goffin

Meer sportnieuws