Lichaam aangetroffen bij drugslab op Belgisch-Nederlandse grens

De Nederlandse politie heeft dinsdagnacht een lichaam aangetroffen in een oude boerderij op de grens met Loenhout. Vermoedelijk was er in de boerderij een drugslabo opgebouwd. De bewoner van de boerderij werd opgepakt.

De feiten speelden zich af aan de Beverstraat in het Nederlandse Wernhout, een straat pal op de grens tussen Nederland en België. Rond middernacht belde de bewoner van de boerderij naar de politie omdat er in de schuur een levenloos persoon zou liggen. Even daarvoor zou er ook een explosie hebben plaatsgevonden.

“Omdat de agenten rondom het pand een sterke chemische lucht roken, die veelal ontstaat bij het produceren van synthetische drugs, werd de brandweer ingeschakeld”, zegt een politiewoordvoerder van Zeeland-West-Brabant. Eens die het sein gaf dat alles veilig was, ging de politie naar binnen.

“In de ruimte, die ingericht was als een drugslab, troffen ze een dode aan. De identiteit van deze persoon is nog niet vastgesteld. De bewoner is opgepakt als verdachte en is overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek”, aldus de politie nog.

Forensische rechercheurs kwamen ter plekke voor sporenonderzoek. Het drugslabo wordt woensdag ontmanteld door het gespecialiseerde team Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO).

 jtpMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio