© rr

Twintigers verdacht van granaataanslag op feestzaal blijven langer in de cel

Borsbeek -

Twee twintigers die eind februari werden opgepakt in het onderzoek naar de granaataanslag op een feestzaal in Deurne blijven langer in de cel. Dat besliste de raadkamer maandag. De aanslag was vermoedelijk het gevolg van een conflict in de internationale drugshandel.

Op 16 juni vorig jaar ontplofte er een handgranaat voor de inkom van Dansen Roels, een feestzaal aan de Boterlaarbaan in Deurne. Niemand raakte gewond, maar de glazen toegangsdeur zat na de explosie vol kleine inslagen.

Het onderzoek leidde de speurders naar een 22-jarige man uit Deurne en een 25-jarige man uit Deurne, maar zij werden onder voorwaarden vrijgelaten. Eind februari werden dan F.H. en I.M., twee mannen van 23 jaar uit Borsbeek, opgepakt. Ze kunnen mogelijk gelinkt worden aan een witte Mercedes die de nacht van de aanslag in de buurt rondreed.

De raadkamer besliste maandag de aanhouding van het duo te bevestigen. Ze worden verdacht van “vernieling door ontploffing bij nacht, deelname aan een criminele organisatie en handel in verdovende middelen.”

LEES OOK: Granaataanslag op feestzaal in Deurne viseert zelfde familie als bij vorige explosie jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio