©  JAA

Wezel Culinair gooit de handdoek voor editie 2021

Wezel Culinair, het culinair festival dat het beste uit de hele Voorkempen samenbrengt in ‘s-Gravenwezel, krijgt geen editie 2021. Dat maakte de organisatie bekend op haar Facebookpagina. Ook in 2020 heeft het evenement al forfait moeten geven.

Normaal vindt het culinair feest plaats in september op de festivallocatie aan De Kaak. “Zelfs als de overheid druppelsgewijs de deur openzet voor grotere evenementen in het najaar, dan nog is het voor de organisatie niet rendabel om te openen. Wezel Culinair is immers een budgettair zware organisatie en de verloren inspanningen van vorig jaar hebben we niet terug”, zeggen de organisatoren.

“Wezel Culinair staat voor puur en zorgeloos genieten. Jammer genoeg zitten we met de bestrijding tegen Covid-19 nog niet in die fase om dat maximaal te beleven. Hierdoor heeft de organisatie van Wezel Culinair het besluit genomen om ook dit jaar geen editie te laten plaatsvinden om het welzijn van haar bezoekers en deelnemers te garanderen, maar ook om de toekomst van het festival veilig te stellen.”

Door deze afwezigheid van 2 jaar, is de organisatie genoodzaakt om zichzelf opnieuw uit te vinden. Er wordt met de gemeente Schilde gekeken of een soort mini-versie op touw kan worden gezet, waar toch enkele topchefs aan deelnemen.

 ph

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus