Huiszoekingen in Antwerpen en rest van het land in groot drugsonderzoek

Politie en gerecht hebben dinsdag op meer dan 200 plaatsen huiszoekingen uitgevoerd in het kader van een groot drugsonderzoek. De acties vonden plaats over het hele land, maar concentreerden zich voornamelijk in de regio Antwerpen.

Volgens het federaal parket voerden 1.500 politieagenten op meer dan 200 plaatsen huiszoekingen uit. Daarbij zijn ook heel wat arrestaties uitgevoerd. Volgens onze informatie worden vandaag een twintigtal personen voorgeleid bij twee Mechelse onderzoeksrechters.

Het gerechtelijk onderzoek heeft niet alleen drughandelaars zelf in het vizier, maar ook andere personen die hun criminele activiteiten mogelijk maken of vergemakkelijken, zoals tipgevers, witwassers of mensen die omgekocht zijn om hun diensten te verlenen aan de criminelen. Er is ook sprake van internationale vertakkingen.

Het federaal parket zal later vandaag een persconferentie geven om uitleg te geven over de feiten. Het parket is ervan overtuigd dat ze de drugswereld in ons land vandaag een zware klap hebben toegediend. Deze actie is volgens speurders niet alleen een van de grootste in zijn soort op het terrein, er ging ook zo’n twee jaar speurwerk aan vooraf.

msn, jtp, tdk