Het vaccinatiecentrum Voorkempen in Oostmalle.  

Het vaccinatiecentrum Voorkempen in Oostmalle.  ©  kma

Vaccinatiecentrum Voorkempen vaccineerde 620 personen

Oostmalle -

Het vaccinatiecentrum van de eerstelijnszone Voorkempen vaccineerde tot dusver 620 personen. Dat is niet zo veel, maar de komende weken wordt een inhaalbeweging gemaakt.

Op 23 februari ging de campagne in het vaccinatiecentrum van de eerstelijnszone Voorkempen in het Provinciaal Vormingscentrum in Oostmalle van start. Inwoners uit Wijnegem, Schilde, Brecht, Malle, Zoersel en Zandhoven moeten hier naartoe voor hun vaccin.

In de laatste week van februari en de eerste week van maart werden telkens twee vaccinatieshifts georganiseerd op dinsdagnamiddag en zaterdagvoormiddag. Eén shift duurt vier uren. Tot hiertoe werden er dus 620 personen gevaccineerd, allemaal uit de zorgsector.

“Van 8 maart tot 20 maart verhogen we het aantal shifts tot vier per week”, zegt woordvoerder Pieter Poriau. “De shiften gaan door op dinsdagnamiddag, donderdagnamiddag en -avond, en zaterdagvoormiddag.”

Sinds de start van het vaccinatiecentrum Voorkempen werden er 3.560 uitnodigingen verstuurd door het Agentschap Zorg & Gezondheid. Voor de volgende twee weken werden 2.650 mensen uitgenodigd. Het gaat om de laatste zorgverstrekkers en een eerste deel senioren.

In totaal werden er 7.224 personen uit de eerstelijnszone Voorkempen al gevaccineerd. Dat gaat dan vooral om bewoners en personeel van woonzorgcentra, die in de voorziening zelf een prik kregen. Of om personeel van ziekenhuizen. In de eerstelijnszone Voorkempen wonen 3.053 personen die werkzaam zijn in de zorgsector. 95% van alle genodigden uit de Voorkempen boekt ook effectief zijn afspraak in het vaccinatiecentrum in. Slechts enkelen hiervan komen uiteindelijk niet opdagen: 3 tot 5 per shift. (kma)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio