©  Hans Lucas via AFP

Wat brengt toekomst voor Mbokani, De Camargo en Defour?

Verlengen, vertrekken of stoppen? Binnenkort moeten Mbokani, De Camargo en Defour opnieuw een belangrijke knoop doorhakken. Verschillende opties liggen op tafel, maar geen van hen drie kwam al met een beslissing naar buiten. Daarom deze huidige stand van zaken.

LEES OOK: De ‘oudjes’ van het Antwerpse voetbal: “18 of 38? Rendement is wat telt!”

Mbokani: vierde jaar Antwerp of toch nog eens naar het buitenland

Stoppen is een scenario dat we bij de Gouden Stier van vorig seizoen kunnen uitsluiten. “Ik wil doorgaan tot mijn veertigste”, liet Mbokani in eerdere interviews met een knipoog verstaan. Bovendien droomt de aanvaller van deelname met Congo aan het WK 2022 in Qatar, een hiaat op zijn palmares. Nog een tijdje doorgaan is bijgevolg de boodschap. Een vierde seizoen bij de Great Old blijft een serieuze denkpiste, al zal daarin ook de toekomst van sportieve baas Luciano D’Onofrio, met wie hij al tien jaar een band heeft, een rol spelen. Verder staat Mbokani open voor een lucratief contract in het buitenland.

 

 ©  BELGA

De Camargo: voetballer blijven of trainer worden

“In het ideale scenario schotelt KV Mechelen mij nog een contract voor een jaar voor”, verstuurde De Camargo een maand geleden een gemeten voorzet richting bestuur. De intenties zijn in een verkennend gesprek aan elkaar kenbaar gemaakt. Het is nu even afwachten wat het seizoen nog brengt voor de Kakkers. De Camargo denkt al een tijdje aan het leven na de profcarrière en wil na zijn loopbaan in het trainersvak stappen. Een UEFA B-diploma heeft hij al op zak, momenteel volgt hij ook de UEFA A-cursus. Ook vrouwlief Giovana zal mee over de toekomst beslissen. Zij zette meer dan twintig jaar alles aan de kant voor De Camargo’s carrière en verlangt naar een terugkeer richting thuisland Brazilië.

 

 ©  BELGA

Defour: doorgaan bij KV of stoppen

De carrosserie is nog dik oké, maar Defours binnenwerk, en dan vooral de kuiten, hebben doorheen de carrière fameus afgezien. Ook dit seizoen miste de 52-voudige Rode Duivel zeven matchen door kuitblessures. Het is bijgevolg zijn lichaam dat zal bepalen of de centrale middenvelder nog een jaar doorgaat bij Mechelen of ermee ophoudt. Een beslissing is nog niet gevallen, die is ten vroegste voor binnen een maand. Indien hij beslist om er een jaartje bij te doen, kan hij bij Malinwa opnieuw een prestatiegericht contract tekenen, dat gebonden is aan zijn fitheid. Zoals het er momenteel echter naar uitziet, lijkt de kans groter dat hij na dit seizoen stopt. KV speelt met het idee om Defour een trainersfunctie in de jeugdwerking aan te bieden.

(dige, thst, dvd)

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws