©  BELGAIMAGE

Vlaamse overheid vernietigt vergunning trucktankstation

Kontich -

De Vlaamse overheid heeft de vergunning voor een LNG-tankstation voor vrachtwagens in de Kontichse deelgemeente Waarloos vernietigd. Volgens haar zijn de plannen voor het tankstation in strijd met de bestemmingsplannen.

Bart Roggeman

Het dossier voor de inplanting van een trucktankstation door transportbedrijf Jost Group aan de Mouterij in Waarloos sleept al twee jaar aan en was al van in het begin erg omstreden. Een jaar geleden had de provincie ondanks het negatief advies van het Kontichse bestuur toch een vergunning afgeleverd.

Het schepencollege had een aantal voorwaarden voorgesteld met betrekking op het aantal toegelaten ritten per dag, het respecteren van de nachtrust van de omwonenden en een registratiesysteem. Maar die voorwaarden werden door de bestendige deputatie van de provincie genegeerd.

Het lokaal bestuur van Kontich besloot daarop beroep aan te tekenen bij de Vlaamse overheid. Volgens de plannen van Jost Group zou het gaan om een vijftigtal vrachtwagens, gespreid over 24 uur per dag die zouden komen tanken. Maar volgens de buurtbewoners konden er onvoldoende garanties worden gegeven dat het beperkt blijft tot vijftig vrachtwagens. Ook de verkeersafwikkeling met ontsluiting naar de drukke N1 baarde hen zorgen.

“Het project creëert totaal geen meerwaarde voor Waarloos, maar de lasten, zeker op het vlak van mobiliteit en verkeersveiligheid, moeten wel door de Waarlozenaar worden gedragen”, gaf schepen van Mobiliteit Willem Wevers (N-VA) al te kennen.

De gemeente hoopt dat de plannen met de vernietiging van de vergunning definitief van de baan zijn. (bar)

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio