©  ISOPIX

“Opgeluchte” Elise Mertens spartelt voorbij nummer 140 van de wereld in Dubai

Elise Mertens moest maandagavond alles uit de kast halen in haar eerste wedstrijd op het hoog aangeschreven toernooi van Dubai. Pas na ruim 2,5 uur tennis plooide de Bulgaarse Viktoriya Tomova met 4-6, 6-2 en 6-4.

Maarten DelvauxBron: BELGA

Mertens staat als achttiende een pak hoger op de ranking dan Tomova, nummer 140, maar van een niveauverschil viel weinig te merken. “Ik voel mij vooral opgelucht”, zei de Limburgse meteen na de match tijdens een interview on court. “Het was een heel spannende match. Zij haalde de eerste set binnen en ik probeerde daarna in de wedstrijd te blijven.”

Tomova viel in laatste instantie als ‘lucky loser’ in voor de Française Fiona Ferro. Die zegde af na haar halve finale vorige week in Lyon. “Ik hoorde het pas twintig minuten voor het begin van de match”, zei Mertens. “Dat is altijd wat lastig. Maar ik ben nu vooral blij dat ik door ben.”

Mertens neemt het in de zestiende finales op tegen de Amerikaanse Shelby Rogers (WTA 49). Zij zette de Estse Kaia Kanepi (WTA 62) opzij met 7-6 (7/4) en 6-2. In 2016 won Mertens op het toernooi van Mallorca haar enige eerdere ontmoeting met de 28-jarige Rogers.

Meer sportnieuws