© World of Dance

Danser gaat plots viraal met filmpje uit 2014: 16 miljoen views na ruim een week

Mechelen -

De Mechelse danser Mike Alvarez gaat momenteel viraal met een video uit 2014. De video, waarin hij danst samen met een pop, werd gedeeld door het platform World of Dance en werd op iets meer dan een week tijd meer dan 16 miljoen keer bekeken door mensen uit de hele wereld. Voor Alvarez komt alle aandacht als een verrassing.

Stijn Van de Sande

In 2014 nam danser Mike Alvarez (53) uit Mechelen deel aan een wedstrijd van World of Dance in Antwerpen. Het internationale dansplatform groeide in de tussentijd uit tot een programma op de Amerikaanse televisie met onder meer Jennifer Lopez en Ne-Yo in de jury. Het heeft daardoor miljoenen fans op sociale media. De uitvoering van toen werd eind februari plots opnieuw gedeeld en ging viraal, tot verbazing van Alvarez zelf.

“Ik kreeg een aantal berichten over mijn dans uit 2014”, vertelt Alvarez. “Eerst dacht ik dat het mensen waren die mijn optreden van toen toevallig waren tegengekomen, maar het aantal berichten bleef maar stijgen. Toen kwam ik er achter dat World of Dance het opnieuw gedeeld had. Destijds bleef de aandacht beperkt, maar nu ging het viraal. Op nog geen twee weken tijd is de video al meer dan zestien miljoen keer bekeken door mensen uit de hele wereld. Het is meer dan 60.000 keer gedeeld en er kwamen 150.000 likes en 4.400 reacties op. Dat zijn waanzinnige aantallen.”

Herkenbaar

In het optreden danst Alvarez met een pop die oorspronkelijk gemaakt werd voor een theatervoorstelling. Ze symboliseert de danser zelf, maar geeft een oude, ziekelijke indruk. “Toen ik in 2014 deelnam aan World of Dance wou ik iets anders doen dan gebruikelijk. Daarom werkte ik een performance uit waarbij de pop een grote rol speelt. Het gaat om het contrast tussen oud en jong, tussen ziek en gezond, maar iedereen kan er zijn eigen verhaal in zien. Dat maakt het zo herkenbaar.”

Die herkenbaarheid ligt volgens Alvarez aan de basis van het succes van de video. “Ik krijg heel veel reacties van mensen die bijvoorbeeld kanker hebben en daardoor niet meer kunnen dansen zoals vroeger. Ook van oorlogsveteranen kwamen er al berichtjes binnen. Dat zijn emotionele verhalen en ik ben blij dat zij toch troost kunnen vinden in mijn dans. Daarnaast lijkt de pop ook wat op president Joe Biden. Dat heeft ongetwijfeld ook een rol gespeeld in de populariteit van de video, want World of Dance heeft vooral Amerikaanse kijkers.”

Demo’s

Zijn plotse wereldberoemdheid zal Alvarez jammer genoeg niet meteen kunnen verzilveren door de coronacrisis. “Er zijn wel al een aantal aanvragen voor demo’s binnengekomen, maar het zijn er minder dan je in normale omstandigheden zou verwachten. Door de coronamaatregelen liggen wereldwijd de optredens en wedstrijden stil, dat is jammer. Al droom ik er stiekem wel van om mijn dans nog eens te mogen brengen in het tv-programma in Amerika. Dat zou super zijn.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio