De sokkel op het pleintje in de Stalinsstraat staat nu nog leeg. Vrijdag zal er het kunstwerk ‘Covid-19’ onthuld worden. 

De sokkel op het pleintje in de Stalinsstraat staat nu nog leeg. Vrijdag zal er het kunstwerk ‘Covid-19’ onthuld worden. ©   Victoriano Moreno

Kunstwerk ‘Covid-19’ vrijdag onthuld in Stalinsstraat in Deurne

In de Stalinsstraat, een smal doodlopend straatje tussen de Turnhoutsebaan en het Rivierenhof in Deurne, wordt vrijdag het kunstwerk ‘Covid-19’ ingehuldigd.

District Deurne installeerde enkele jaren geleden in de Stalinsstraat een sokkel om kunstwerken tijdelijk te exposeren. Vanaf vrijdag 12 maart zal er het beeld ‘Covid-19’ van Deurnenaar en beeldend kunstenaar François Van de Waeter, tentoongesteld worden. Het is een kunstwerk met twee betekenissen.

“Het beeld verwijst naar het gruwelijke virus, maar ook naar het feit dat er altijd licht is aan het einde van de tunnel”, verklaart de kunstenaar, die al een tipje van de sluier licht. “De centrale gesmede voet is het virus dat het lichaam binnendringt en de scherpe punten aan de uiteinden tonen aan dat corona zich naar verschillende vitale lichaamsdelen verspreidt. De zwarte kleur verwijst dan weer naar de dood. Maar het virus zal ooit verleden tijd zijn. Wat er na deze donkere periode overblijft, is een levensboom met groene bladeren die naar alle richtingen wijzen en hoop geven.”

Tot april 2020 stond op de sokkel in de Stalinsstraat het kunstwerk ‘Het Been’. Mensen van het Middelheimmuseum haalden het weg nadat vandalen de teennagels van het ‘Het Been’ hadden gelakt. Sindsdien ging het district op zoek naar een nieuwe invulling voor de sokkel.

Kunstwerk ‘Het Been’ werd weggehaald door het Middelheimmuseum nadat vandalen het hadden besmeurd. 

Kunstwerk ‘Het Been’ werd weggehaald door het Middelheimmuseum nadat vandalen het hadden besmeurd. ©   Patrick De Roo

 joro

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio