©  BELGA

Seck krijgt mildere straf, maar dreigt topper Club-Antwerp nog steeds te missen

De Geschillencommissie toonde zich iets milder dan het Bondsparket voor Antwerp-verdediger Abdoulaye Seck. Het schorsingsvoorstel voor zijn rode kaart tegen Kortrijk is verminderd naar één speeldag effectief, waardoor hij wel nog steeds de topper tegen Club Brugge zou missen. De club kan nog in beroep gaan.

Seck moest afgelopen zaterdag al na twintig minuten gaan douchen wegens een charge op Kortrijk-speler Ocansey. Doordat hij voor de bal ging en al bijna een volledige wedstrijd moest missen, mocht hij wel hopen op een lichte straf.

Eén speeldag effectief en één speeldag met uitstel was het voorstel van het Bondsparket. Antwerp liet echter weten dat het daar niet mee akkoord ging, dus kwam Seck dinsdag voor de Geschillencommissie. Die herleidde de straf naar één speeldag effectief. Zo ontbreekt de Senegalese verdediger voor de topper op Club Brugge (zondag 21 maart). De enige mogelijkheid om toch te spelen, is dat Antwerp nog in beroep gaat tegen deze beslissing én gelijk krijgt.

Wie er in de topmatch al zeker niet bij zal zijn: Dieumerci Mbokani. Hij pakte tegen KV Kortrijk zijn vijfde gele kaart van het seizoen en moet dus de volgende speeldag missen.

yala

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws