De bestuurder van de witte bestelwagen werd geïdentificeerd en intussen ook aangesproken op zijn gedrag door de politie. 

De bestuurder van de witte bestelwagen werd geïdentificeerd en intussen ook aangesproken op zijn gedrag door de politie. ©  Joris Herregods

Man maakt obscene gebaren richting leerlingen basisschool

Duffel -

De directie van basisschool Kiliaan in Duffel riep de ouders van leerlingen vorige week op om hun kinderen niet alleen naar school te laten fietsen. De aanleiding was een incident waarbij twee meisjes zouden aangesproken zijn door een onbekende man. Die werd intussen door de politie geïdentificeerd.

De feiten speelden zich vorige week woensdag af. Twee jonge meisjes, leerlingen van basisschool Kiliaan op de Rooienberg in Duffel, zouden zijn aangesproken door de bestuurder van een witte bestelwagen. Volgens een post op Facebook zou hij hen zelfs hebben gevraagd om in te stappen. Dat deden de meisjes niet, maar het bericht leidde wel tot heel wat commotie en ongerustheid.   

De politie bevestigt dat ze melding kregen van een incident. “De bestuurder zou volgens de verklaringen die zijn afgelegd door getuigen de meisjes niet hebben aangesproken, maar wel obscene gebaren hebben gemaakt”, zegt Lies Verreet van de politiezone Bodukap. “Welke gebaren dat precies waren, kunnen we niet zeggen. Op basis van de nummerplaat werd de bestuurder geïdentificeerd. Hij werd intussen ook aangesproken op zijn gedrag. We gaan ervan uit dat hij de boodschap begrepen heeft.”

Als gevolg van het incident stuurde de directie van de basisschool een brief naar de ouders. Daarin werd opgeroepen om kinderen niet meer alleen naar school te laten fietsen. “Het is onze taak om de ouders te informeren over de gebeurtenissen op en rond de school en de veiligheid van de leerlingen te bewaken”, zegt directeur Kim Biesen, die niet wil ingaan op de feiten. (svds, tdk)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio