© RTV

Kinderopvang Bengelbende blijft deze week dicht na coronabesmettingen

Kempen -

De buitenschoolse kinderopvang Bengelbende in de Burgstraat in Geel sluit vijf dagen lang de deuren na enkele coronabesmettingen. De besmettingscijfers in de Kempen blijven intussen heel stabiel.

Nadat enkele besmettingen zijn vastgesteld in de afdeling van de buitenschoolse kinderopvang Bengelbende in de Burgstraat, zijn de personeelsleden en hun hoogrisicocontacten in quarantaine. De site blijft nog tot en met vrijdag 12 maart gesloten. Dat geldt zowel voor de aparte opvanglocatie als de voor- en naschoolse opvang in de stedelijke basisschool Burgstraat. Ook woensdagnamiddag en op de lesvrije dag vrijdag is er geen opvang mogelijk. De andere afdelingen van de Bengelbende in Sint-Dmpna, Winkelomheide en Larum blijven wel gewoon open.  

De coronastatistieken in de Kempen blijven sinds vrijdag wel op hetzelfde niveau van gemiddeld 55 bijkomende besmettingen per dag hangen. Een week geleden lag dat nog op 64 besmettingen per dag. Daarmee doet onze regio het al een tijdje beter dan de nationale tendens. Ook qua besmettingsgraad van de bevolking scoort onze streek behoorlijk positief.

In de voorbije zeven dagen kwamen er 386 coronapatiënten bij, 15% minder dan in de laatste week van februari. Toch telde de helft van de 27 Kempense gemeentes de voorbije zeven dagen meer besmettingen dan de periode voordien. De laatste dagen groeide het aantal weer sterk aan in Turnhout (+22 in twee dagen tijd), Geel (+16), Ravels en Rijkevorsel (elk +9), Mol (+8) en Westerlo (+7). (ho)

MEER OVER Coronavirus