Schrik niet als je dit briefje in de bus ontvangt met daarop enkele vreemde weetjes over de schrijver van de brief.  

Schrik niet als je dit briefje in de bus ontvangt met daarop enkele vreemde weetjes over de schrijver van de brief.  ©  rr

Sociaal Incapabele Michiel brengt KdG-studenten met elkaar in contact

Schrik niet als je binnenkort een kaartje in de bus krijgt waarop je wordt aangesproken met ‘Paljas’. De Karel de Grote Hogeschool (KdG) zet voor haar studenten een briefschrijfactie op poten en schakelde daarvoor de hulp in van Sociaal Incapabele Michiel, het grofgebekte stripfiguurtje uit het tv-programma De Ideale Wereld.

Studenten van KdG zijn vandaag in de weer met het samenstellen van pakketjes met daarin alles wat nodig is om een fijne brief te versturen: briefpapier en stickers, maar ook een postzegel, een pen en een envelop. De stickers en briefpapier zijn van de lichtjes absurdistische en aangebrande hand van Tom Borremans, de bedenker van Sociaal Incapabele Michiel. Op het briefpapier staan invulvragen, met vreemde vragen als ‘Mijn favoriete pincode is ...’ en ‘Mijn scheetjes ruiken naar ...’ en op de stickers poseert het bleke kalende mannetje in allerhande poses.

“De actie geeft studenten de kans om elkaar via old school brieven beter te leren kennen. We willen hen zo laten weten dat ze goed bezig zijn en hen aanmoedigen om vol te houden in deze moeilijke tijden”, vertelt Evi Wouters, medewerker studentenwerking en coördinator van de actie. “We vragen hen om hun brief te versturen naar het adres in hun pakket en om nog een extra brief te sturen naar een medestudent, beste vriend, oma of kotgenoot. Hopelijk leidt het tot creatief amusement bij de schrijver van het kaartje en tot een glimlach op het gezicht van de ontvanger.”

Rond de kerstperiode organiseerde KdG al een gelijkaardige actie met nieuwjaarskaartjes. “Sinds de start van deze actie heeft er zich al een zestigtal studenten ingeschreven, maar daar zullen er zeker nog een pak bijkomen”, zegt Evi Wouters. Een pakket met briefpapier en stickers kost 2 euro.

Het DIY-pakket bevat ook enkele leuke stickers. 

Het DIY-pakket bevat ook enkele leuke stickers. ©   rr

 joro

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio