Drugsdealer steekt Ring over om te ontkomen aan politie

Borgerhout -

Een vermoedelijke drugsdealer heeft zaterdag zijn leven geriskeerd om aan de politie te ontkomen. Hij vluchtte weg door te voet de Ring over te steken.

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Oost van de Antwerpse politie had de man zaterdag in de gaten gekregen op de Turnhoutsebaan ter hoogte van de brug over de Ring. De inspecteurs van het WOT zagen hoe een man aan een tramhalte zat te wachten tot twee andere mannen van een tram stapten. “Het was duidelijk te zien dat er geld en vermoedelijk drugs werden uitgewisseld”, zegt de politie.

Toen de politie wilde tussenkomen sloegen de twee mannen die met de tram waren toegekomen op de vlucht. Een van hen kon onmiddellijk gestopt en gearresteerd worden. “De tweede verdachte vluchtte weg over het Ringfietspad en de berm van de snelweg. Hij nam zelfs het risico om in de namiddag de Ring over te steken. Een vrachtwagen moest in de remmen om een aanrijding te vermijden”, aldus de politie. De drugs die hij op zak had, gooide de man weg in zijn vlucht.

“Omwille van ieders veiligheid staakte het WOT de achtervolging. Verder onderzoek zal de identiteit van de tweede verdachte moeten opleveren”, zegt de politie nog.  sare

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio