Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. ©  Thijs Pattyn

Testen in basisschool ’t Venneke brengen 22 nieuwe besmettingen aan het licht

Willebroek -

Vorige week woensdag testten enkele leerlingen van de GO! Basisschool ’t Venneke positief. Een grootschalige test afgelopen vrijdag bracht 22 extra besmette leerlingen aan het licht.

De 22 extra besmettingen is aanleiding om de kring waarin getest wordt uit te breiden. Alle gezinsleden van de besmette leerlingen werden gecontacteerd en de hoog-risicocontacten opgespoord. Zondagochtend werden ook deze personen in de school getest door het mobiele testteam van het UZA. De voorlopige resultaten van deze tweede test leverden twee extra positieve gevallen op. Ook voor hen volgt nu een periode van quarantaine.

Afgelopen woensdag werd door burgemeester Eddy Bevers in overleg met de school, het CLB, de Eerstelijnszone en de gemeentelijke crisiscel om de kleuter- en lagere school van GO! Basisschool ’t Venneke voorlopig gesloten. “De nieuw vastgestelde besmettingen concentreerden zich voornamelijk in de klassen waar er eerder al positieve gevallen waren opgedoken, naast enkele gespreide gevallen over de rest van de school”, zegt burgemeester Eddy Bevers.

Maandagochtend komt de gemeentelijke crisiscel opnieuw samen. Alle betrokken partijen gaan dan na of er bijkomende maatregelen nodig zijn. (jb)

MEER OVER Coronavirus