In 2019 liep de fanfare nog uit. 

In 2019 liep de fanfare nog uit. ©  Jan Van der Perre

Calamartes brengt studenten en senioren samen

Antwerpen -

De overkoepelende studentenvereniging Unifac organiseert dit jaar een online versie van het jaarlijkse cultuurfestival Calamartes. Deze week brengen ze studenten van UAntwerpen in contact met de ouderen van het Woonzorgcentrum OLV Antwerpen. Een wekelijks telefoontje, een maandelijkse pennenvriend of een dagelijkse wandeling: het kan allemaal.

Calamartes, het cultuurfestival rond de stadscampus van de  UAntwerpen vindt dit jaar virtueel plaats van maandag 8 tot en met vrijdag 12 maart. Een van de terugkerende toppers van het festival is de TD-pensionné. Dan jiven, swingen de studenten op de dansvloer van de spiegeltent met de bewoners van het Woonzorgcentrum OLV in de studentenbuurt. Onmogelijk nu uiteraard. Daarom komt Unifac met een coronaproof alternatief: 80 pick a matey.

“Studenten kunnen zich opgeven om zich te laten matchen met een bewoner van het woonzorgcentrum. De bewoner en de studenten bekijken zelf welke activiteiten ze samen kunnen en willen ondernemen. Dat kan gaan van een wekelijks telefoontje over een maandelijkse pennenvriend tot een dagelijkse wandeling rond het MAS”, zegt Robin Boel, voorzitter van Unifac.

De rest van de Calamartes-activiteiten vindt grotendeels plaats op een online platform. “Op maandag geven we het startschot met ‘Radio Unifac’. En in deze culturele week zijn ook heel wat bekende gezichten te zien, zoals dichteres Delfine Lecomte, Mathieu en Guillaume, campusdichter Esohe Weyden, Novastar en nog veel meer. Ook de rector is van de partj”, aldus nog Robin Boel.

rvre

CITTA