Seck moet zijn straf nog afwachten na de rode kaart tegen Kortrijk. 

Seck moet zijn straf nog afwachten na de rode kaart tegen Kortrijk. ©  BELGA

Geschorste Mbokani mist Club Brugge, Antwerp-kern krijgt extra vrije dag

Met toppers tegen Club Brugge, Anderlecht en Genk in het verschiet - in volle eindsprint richting Play-off 1 - wist Antwerp zaterdag wat het te doen stond tegen Kortrijk. De ontlading was dan ook groot bij de Great Old. “Jullie krijgen twee ­trainingen... op dinsdag.” Met die woorden sprak Frank Vercauteren zijn groep toe na de driepunter.

dige, havg

De boodschap werd op gejuich onthaald, want normaal stond de dubbele oefensessie ­vandaag al op het pro­gramma. “Ondanks die ongelukkige rode kaart zijn we er vol voor blijven gaan”, zei Nill De Pauw. “Dit kan een déclic zijn voor de matchen die nog ­komen.”

Twee vrije dagen dus in plaats van één, aangezien de club voor het eerst sinds lang een rustige week kent. Vrijdag werkt de Great Old een ­oefenmatch achter ­gesloten deuren af. In het bekerweekend zijn de ­spelers vrij, weliswaar met een verbod om naar het buitenland te reizen. Dat deden sommige jongens ­zoals Mbokani en Hongla tijdens de korte winterstop wel, waardoor ze door een quarantaineperiode de ­partij tegen KV Mechelen ­misten.

Seck wacht op sanctie

Abdoulaye Seck werd zaterdag na twintig minuten spelen ­uitgesloten na driest inkomen op Ocansey. Het Bondsparket spreekt zich vandaag pas uit over de ­sanctie van de Senegalees. Het feit dat hij al vroeg ­tegen rood aanliep, kan ervoor zorgen dat hij een ­weekje strafvermindering krijgt.

Mbokani pakte geel na een te late ingreep. Het was zijn vijfde gele kaart van het seizoen en dus mist hij de topper in en tegen Club Brugge (21 maart).

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws