Peter Van Den Abbeele en Carina Cortebeeck van de Schorretrappers met de ‘In-A-Box’-fietsroute aan de automaat aan fietsknooppunt 26 en de te winnen fiets met de fietszoektocht. 

Peter Van Den Abbeele en Carina Cortebeeck van de Schorretrappers met de ‘In-A-Box’-fietsroute aan de automaat aan fietsknooppunt 26 en de te winnen fiets met de fietszoektocht. © JB

‘Fietszoektocht Rupelaar In-A-Box’ uit automaat te halen aan Velodroom

Boom, Rupelstreek -

Vanaf zaterdag 13 maart kan je uit de bandenautomaat aan het museum De Velodroom ook de ‘Fietszoektocht Rupelaar In-A-Box’ halen. De aanzet tot een mooie fietstocht en een leuke zoektocht in de Rupelstreek. E n je kan er ook nog eens een fiets mee winnen.

Jan Boey

De ‘Fietsfotozoektocht RupeLaar – In-A-Box!’ is een initiatief van De Schorretrappers, die het coronaproof evenement meteen hebben omgedoopt tot de eerste editie van recreatieve fietsfotozoektochten doorheen de Rupelstreek.

“Een zoektocht in een doosje, dat mag je gerust letterlijk nemen. Je haalt om te beginnen het kleinood, een echt doosje, uit onze automaat aan De Velodroom, fietsknooppunt 26. Betalen moet wel met cash geld, ten bedrage van 8 euro. In het doosje vind je een consumptiebon van 5 euro, zodat je deelname, die garant staat voor een boel fietsplezier, je eigenlijk maar drie euro kost”, legt Peter Van Den Abbeele, ondervoorzitter van De Schorretrappers uit. “Doordat je de fietszoektocht uit een automaat moet halen, kan deze 7 dagen op 7, van 13 maart tot 31 oktober worden georganiseerd. Extra mankracht is organisatorisch dus niet nodig.”

Je kan de deelnameboekjes tijdens de gebruikelijke uren ook via de gemeentediensten en toerisme Rupelstreek of op het onthaal van de Schorre bekomen. Net zoals in het wielermuseum De Velodroom, dat zopas weer werd geopend en twee thematentoonstellingen heeft lopen.”

De fietstocht is 35km lang en volgt de knooppunten langs de Rupelgemeenten en Aartselaar, vandaar de naam RupeLaar. “De deelnemers krijgen op het parcours een aantal foto’s te zien, steeds terug te vinden in de buurt van een fietsknooppunt. Voor de winnaars is er een mooi prijzenpakket met als hoofdprijs een Gazelle fiets ter waarde van 760 Euro”, aldus Schorretrappers-penningmeester Carina Cortebeeck.

Een preview van de tocht kan je bekijken via de link: https://youtu.be/uhwjYKOp9Bs

www.wtcschorretrappers.eu www.develodroom.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio