©  BELGA

Westerlo schiet weinig op met punt op Seraing na late gelijkmaker

In een aangename topper tussen Seraing en Westerlo zat Westerlo al na twee minuten op rozen via een doelpunt van Atabey Ciçek. Seraing knokte zich in een felle tweede helft langszij en in de slotfase hield de lat Westerlo van het winnende doelpunt. Het team van Emilio Ferrera behoudt een voorsprong van drie punten op de Kemphanen.

Wat een droomstart voor Westerlo! Na amper 1 minuten en 29 seconden moest doelman Guillaume Dietsch zich gewonnen geven. Na een prima recuperatie van Igor Vetokele op de rechterflank. Hij stuurde Atabey Ciçek meteen de diepte. Oog in oog met Dietsch bleef de Turkse spits koelbloedig en scoorde hij mooi zijn elfde doelpunt van het seizoen. Seraing had veel balbezit. Maar kansen bleven uit voor de thuisploeg. In de 21ste minuut stond het op een haartje na 0-2. Lukas Van Eenoo waagde zijn kans. Zijn gekraakt schot werd bijna met succes door Vetokele in doel gedevieerd. Seraing bleef druk zetten. Topschutter Georges Mikautadze ging in minuut 25 in een duel met Noel Soumah neer. Scheidsrechter Bram Van Driessche zag er geen strafschop in.

Twee minuten later was de woede op de bank bij Seraing amper bekoeld. Antoine Bernier zocht het contact in een duel met Léo Seydoux. Opnieuw wees Van Driessche niet naar de stip. “Scandaleux”, fulmineerde Emilio Ferrera voor de dugout. Mikautadze trapte net voor het halfuur naast. Westerlo was dan al Lukas Van Eenoo verloren met een schouderletsel. Vijf minuten voor de rust zag Moussa Gueye zijn doelpoging voorlangs gaan. Seraing had in de eerste helft liefst 73% balbezit, het was wel Westerlo dat met een voorsprong de rust in ging.

Het eerste wapenfeit in de tweede helft was een kopbal van Théo Pierrot, na een hoekschop, in de handen van Berke Özer. Net voorbij het uur schudde Baris Alici een mooie actie uit zijn sloffen op de linkerflank. Via de vingertoppen van doelman Dietsch belandde de bal bij Ciçek die naast besloot. Een omhaal van Mikautadze miste precisie. Seraing bleef aandringen en werd daarvoor beloond. De bal geraakte niet weg voor het doel van de bezoekers en aan de tweede paal tikte Gueye van dichtbij binnen. Beide ploegen gingen in een zenuwslopende en felle slotfase op zoek naar het winnende doelpunt. Doelpuntenmaker Gueye duwde in een domme reflex Christophe Janssens en kreeg prompt rood. In het geharrewar voor het doel van Dietsch belandde een poging van Ambroise Gboho op de bovenkant van de lat en in de toegevoegde tijd claimde Seydoux nog tevergeefs een strafschop. De topper eindigde onbeslist.

SERAING: Dietsch, Swers, Nadrani, Boulenger, Kilota, Pierrot, Sabaouni, Bernier, El Badaoui, Gueye, Mikautadze

WESTERLO: Özer, Seydoux, Soumah, Perdichizzi, Janssens, Abrahams, Keita, Van Eenoo, Alici, Ciçek, Vetokele

VERVANGINGEN: 29’ Van Eenoo door Gboho, 56’ El Badaoui door Jallow, 73’ Abrahams door Dierckx, 77’ Alici door Plumain, 81’ Boulenger door Mouhli, 81’ Mikautadze door Milicevic, 90’ Bernier door Ndiaye

DOELPUNTEN: 2’ Ciçek 0-1, 84’ Gueye 1-1

GELE KAARTEN: 48’ Mikautadze, 74’ Gboho, 88’ Soumah, 88’ Keita

RODE KAART: Gueye

SCHEIDSRECHTER: Van Driessche

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws