©  BELGA

 

 ©  Isosport

 

 ©  BELGA

 

 ©  Isosport

1 / 4
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

KV Mechelen neemt verdiend punt mee uit Anderlecht

In een al bij al kansarme wedstrijd heeft KV Mechelen zich naar een billijk gelijkspel geknokt. Nmecha strafte net voor rust balverlies van Defour en een strafschopfout van Bijker af, maar ook een sterke Shved forceerde nog een elfmeter. De Camargo bezorgde geel-rood zo alsnog een deugddoend punt.

Yannick De Boeck

ONS OORDEEL. Drie uitblinkers bij degelijk KV Mechelen

Na de nederlaag van vorig weekend in Oostende en de bekeruitschakeling tegen Racing Genk moest KV Mechelen in het Lotto Park op zoek naar punten om opnieuw vertrouwen te tanken. Én uitzicht op de play-offs te behouden. Na de wanvertoning tegen Genk slachtofferde Wouter Vrancken het drietal Storm, Hairemans en Druijf en ook de geschorste Vanlerberghe was afwezig. Vranckx, Defour, Shved en de Camargo maakten zo hun opwachting in de basis. Bij Anderlecht verdwenen Cobbaut en Mykhaylychenko naar de bank ten voordele van Delcroix en Lawrence.

Het verhaal is bekend: in een competitie die onder Club Brugge stevig genivelleerd is, kan elk punt tellen in de strijd om zowel Play-Off 1 als Play-Off 2. De belangen waren dus opnieuw groot in het Lotto Park. Na een flauw kopballetje van Vranckx reet Anderlecht de Mechelse rechterflank open, maar Defour kon het nakende gevaar in de kiem smoren. Anderlecht zocht de gaten en toen Bateau even te laat uitstapte, verdween Diaby voor Thoelen. Het Mechelse sluitstuk kwam als winnaar uit de strijd, Nmecha schoot in de herneming onbesuisd naast. KVM reageerde met een afstandsschotje van Mrabti.

Diaby maakte het Bateau met enkele goeie looplijnen knap lastig, maar Walsh was nog net op tijd terug om Nmecha een schietkans te ontnemen. Zonder echt gevaarlijk te zijn zette de thuisploeg Malinwa vast op eigen helft. Toch slaagde het er af en toe in gevaarlijk uit te breken. Na een kaats met de Camargo mikte Shved maar net aan de verkeerde kant van de paal.

In het slotkwartier van de eerste helft nam paars-wit het roer opnieuw over. Een goede actie van Mukairu kreeg echter geen vervolg en een afstandsschot van Amuzu verdween naast. Na balverlies van Defour rende een sterke Mukairu het hele veld over om vervolgens Nmecha in het straatje te sturen. Bijker vloog te wild in op de spits en ref D’Hondt wees terecht naar de stip. Een domper voor Malinwa dat Anderlecht tot dan goed had afgehouden.

Nieuwe strafschop

Kort na rust moest Delcroix geblesseerd naar de kant, Cobbaut mocht invallen tegen zijn ex-club. Enkele tellen later was het ei zo na 2-0. Nmecha sneed goed naar binnen, dolde even met Peyre en besloot via de voet van Schoofs nipt naast. De wedstrijd bleef kansarm en het zag niet meteen naar uit dat Malinwa de gelijkmaker zou maken. Tot Shved – de beste Mechelaar – zijn voet werd aangetikt door Murillo en de bal opnieuw op de stip ging. De Camargo bedankte met zijn zesde van het seizoen en bracht de bordjes opnieuw in evenwicht. Ook maar eens proberen, dacht Amuzu aan de overkant. De flankaanvaller ging na een duel met Bateau te makkelijk liggen, oordeelde D’Hondt. Geen strafschop dus.

Kompany dropte Dauda en Bruun Larsen in de ploeg voor Mukairu en Diaby. Bij Malinwa moest Peyre geblesseerd naar de kant, waardoor Voet in het elftal kwam. Storm kwam Mrabti vervangen. Beide ploegen schoten weinig op met een punt en probeerden alsnog de winnende treffer na te jagen. Zowel Thoelen als Wellenreuther werden echter niet meer verontrust. Bijker ontzette nog een kopbal van Miazga, Storm viseerde het zijnet. Zo bleef de billijke 1-1 tot het laatste fluitsignaal op het bord.

    Meer voetbalnieuws

    MEER OVER KV Mechelen