© BFM

Stalen ‘bouwpakket’ voor nieuwe kanaalbrug gearriveerd in Oelegem

Oelegem -

Onder ruime belangstelling arriveerden zondag de onderdelen van de nieuwe kanaalbrug aan de Jozef Simonslaan in Oelegem. Ze wordt nu gemonteerd op de werf naast de oude brug en eind juni 2021 ingevaren op de definitieve locatie.

Het invaren van de onderdelen gebeurde op een zondag, omdat het scheepvaartverkeer op het Albertkanaal erdoor gestremd werd. Het jaagpad was plaatselijk onderbroken. Toch stonden er zeker een vijftigtal toeschouwers - veel ouders met kinderen - te kijken.

De Vlaamse Waterweg gaat de brug van de Jozef Simonslaan naar de Keerbaan aan de waterbekkens van Water-Link verhogen, zoals dat voor alle bruggen over het Albertkanaal het geval is, om hogere containervaart toe te laten. De nieuwe brug wordt ongeveer twee meter hoger en het Albertkanaal wordt verbreed van 50 meter naar 75 meter. In totaal wordt de lengte van de nieuwe brug 123 meter met een boog die op het hoogste punt 23 meter boven het wegdek uitsteekt.

De onderdelen van de nieuwe kanaalbrug zijn gearriveerd. 

De onderdelen van de nieuwe kanaalbrug zijn gearriveerd. ©   BFM

Ook het kruispunt Keerbaan/Ter Stratenweg wordt heringericht en de fietsveiligheid wordt verbeterd.

Het ‘bouwpakket’ dat zondag arriveerde wordt nu gemonteerd op de werfzone vlakbij de oude brug. Als alles volgens plan verloopt, wordt de nieuwe brug eind juni naar de definitieve locatie gevaren en wordt de oude brug midden november afgebroken. Ter voorbereiding zal de brug in oktober een tijdje onderbroken zijn voor gemotoriseerd verkeer. De Vlaamse Waterweg gaat ook een oplossing zoeken voor de grote huiszwaluwenkolonie die onder de brug broedt.

Het aanbrengen van alle onderdelen zorgt voor lichte hinder. Vanaf maandagavond moet het jaagpad op de noordelijke rechteroever weer open zijn en vanaf woensdagavond het jaagpad op zuidelijke linkeroever. Er zijn tijdelijk lokale omleidingen.

 

 ©  bfm

 

 ©  bfm

 

 ©  bfm

 

 ©  bfm

 

 ©  bfm

 kma

MEER OVER Video

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio