Horecazaken kunnen hun terras op het marktplein uitbreiden. 

Horecazaken kunnen hun terras op het marktplein uitbreiden. © Chris Van Rompaey

Lierse horeca mag terrassen opnieuw uitbreiden

Lier -

Het stadsbestuur van Lier besliste om ook dit jaar de grootte van de vergunde horecaterrassen te verdubbelen. Ook de terrassen op de evenementenweide keren wellicht terug.

“Lierke Plezierke kan niet zonder haar bruisende horeca, maar ook in 2021 gooide het coronavirus al veel roet in het eten bij de mooie horecazaken die onze stad rijk is”, zegt schepen van Economie Rik Verwaest (N-VA). “Daarom beslisten we, net als vorig jaar, de vergunde terrassen te verdubbelen. Dit geldt van zodra de federale overheid beslist om de coronamaatregelen te versoepelen en de horeca te heropenen.”

“De verdubbeling van de terrassen blijft dan voorlopig mogelijk tot 31 augustus. Een verlenging tot het einde van het reguliere terrassenseizoen is mogelijk, maar hangt af van een eventuele terugkeer van de zaterdagmarkt naar de Grote Markt, Eikelstraat en Zimmerplein. Afhankelijk van de richtlijnen voor openbare markten willen de marktkramers op zaterdag 4 september het Renaat Veremansplein en omgeving opnieuw inruilen voor de Grote Markt en omgeving. Ze kunnen daar dan blijven staan tot aan de Novemberfoor”, zegt Verwaest.

Horecazaken die hun terras niet kunnen uitbreiden, kunnen waarschijnlijk weer kiezen voor een plek op de evenementenweide aan de Netelaan. “Die beslissing is nog niet genomen. We overleggen hierover met onze evenementencoördinator, want de bedoeling is dat Zomer in het Park dit jaar opnieuw in het stadspark en op de evenementenweide plaatsvindt”, zegt de schepen.  (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio