In dit gebouw van de huisvesting was tot twee jaar geleden het jeugdhuis Perron 4 actief. Recent raakte bekend dat ook dit gebouw wordt afgebroken. 

In dit gebouw van de huisvesting was tot twee jaar geleden het jeugdhuis Perron 4 actief. Recent raakte bekend dat ook dit gebouw wordt afgebroken. © JB

Jongeren mogen stem laten horen over toekomstig jeugdhuis in De Schalk

Willebroek -

Via een online enquête kunnen alle Willebroekse jongeren nog tot eind maart hun (virtuele) stem laten horen over de invulling van het toekomstige jeugdhuis in De Schalk. Jongeren die een actievere rol willen opnemen, kunnen dit laten weten.

De Willebroekse jeugddienst lanceert ‘een nieuw jeugdhuis voor Willebroek’. Via een breed participatietraject wil ze de inwoners betrekken bij de invulling van het gloednieuwe pand, dat gebouwd wordt in het nieuwe Huis van de Vrije Tijd. Dat is het vrijetijdscomplex dat op de site van De Schalk wordt gebouwd.

Schepen van Jeugd Murat Öner (CD&V) is benieuwd om te horen wat de jeugd verwacht van het nieuwe jeugdhuis. “We hopen dan ook dat zo veel mogelijk jongeren even de tijd nemen om onze vragenlijst in te vullen”, zegt de schepen. “We gingen hiervoor in zee met de Vlaamse koepelorganisatie voor het jeugdwerk Formaat. Met vragen als ‘Waar droom je van?’ en ‘Wat heb je nodig om die dromen waar te maken?’ wil ze te weten komen waar de Willebroekse jeugd nood aan heeft. Via deze enquête kunnen we het jeugdhuis van bij het begin vormgeven op basis van de noden en interesses en op maat van onze Willebroekse jongeren.”

De enquête staat nog online tot en met 31 maart 2021. Jongeren die een actievere rol willen opnemen in dit traject, kunnen een seintje geven via jeugd@willebroek.be. (jb)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio