©  Shutterstock

Nog versoepelingen: bezoek aan privésauna toegelaten en ijskarren mogen uitrijden

Het Overlegcomité heeft vrijdag ook het licht op groen gezet voor de heropstart van vijf professionele activiteiten vanaf 8 maart. Dat heeft minister van Middenstand David Clarinval (MR) bevestigt aan persagentschap Belga. Het gaat over kappers aan huis, privésauna’s, fotografen, ambulante verkoop van voeding en professionele kappersscholen.

LEES OOK: Dit is het plan van het Overlegcomité: grote versoepelingen per maand

Na de heropening van de kappers drie weken geleden mogen nu ook de kappers aan huis hun activiteiten weer hervatten. Pedicures en manicures mogen voorlopig wel nog altijd alleen in het salon doorgaan.

Ook de privésauna’s mogen weer open, maar alleen voor een groepje personen dat onder hetzelfde dak wonen en bijgevolg een ‘bubbel’ vormen. “Grote saunacomplexen mogen dus nog niet open, maar wel de kleinere die je bijvoorbeeld terugvindt in sommige schoonheidssalons”, preciseert Clarinval. Jacuzzi’s, stoombaden en hammams mogen wel nog niet gebruikt worden.

Fotografen mogen weer klanten ontvangen in hun studio, met een maximum van 1 persoon per 10 vierkante meter.

‘Ambulante verkopers van voeding’ - streetfoodkraampjes, ijskarren, wafelverkopers - mogen ook opnieuw uitrijden. Tot nog toe mochten enkel handelaars met een vaste standplaats takeaway verkopen. “Maar dat leidde vaak tot rijen van aanschuivers, wat we nu net wilden vermijden”, aldus Clarinval. “Daarom mogen ze nu ook weer gewoon rondrijden.” Deur-aan-deurverkoop blijft echter verboden.

Ten slotte mogen ook de kappersscholen en de pilotenopleidingen weer opstarten.(syd)

MEER OVER Coronavirus