© Google Street View

Man ontvlucht controle en verwondt agent in Hoboken

In Hoboken is vrijdagavond een politieagent gewond geraakt toen een man een controle ontvluchtte in de Polostraat. Dat zegt de lokale politie. De verdachte is nog steeds spoorloos.

Het incident gebeurde vrijdag rond 18.20 toen een patrouille van de mobiele eenheid een man wilde controleren in de buurt van de Polostraat. “Ze meenden hem te herkennen als iemand met een bevel tot gevangenneming achter zijn naam. Toen de betrokkene de politie opmerkte, sloeg hij meteen op de vlucht”, aldus woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

De man reed met een hoge snelheid tegen de richting in om aan de politie te ontkomen en sprong op een gegeven moment uit zijn wagen. “Tijdens zijn vlucht liep de verdachte een woning binnen. Hij gooide hard een glazen deur dicht waardoor een inspecteur van de politie gewond raakte”, zegt Bruyns.

De verdachte vluchtte naar het dak. Verschillende ploegen kwamen in bijstand en ook de helikopter werd ingezet voor ondersteuning. “Ondanks een intensieve zoekactie blijft de verdachte op te sporen. Omstaanders verhinderden de tussenkomst van de politie. De gewonde politiemedewerker is voor meerdere dagen arbeidsongeschikt”, zegt Bruyns nog.

 jtp, blg

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio