De Kringwinkel in de Vosstraat heeft de carwash aan de linkerzijde gekocht. Het pand wordt binnenkort verbouwd tot geefpoort. 

De Kringwinkel in de Vosstraat heeft de carwash aan de linkerzijde gekocht. Het pand wordt binnenkort verbouwd tot geefpoort. ©  Joris Herregods

Kringwinkel Deurne palmt ook carwash in

Deurne -

De carwash naast De Kringwinkel, in de Vosstraat in Deurne, wordt afgebroken. De geefpoort van de winkel, die nu aan de straatkant ligt, wordt verplaatst naar de zijkant. “Zo wordt het veiliger voor fietsers en voetgangers”, zegt woordvoerder Louise Vrints.

De Kringwinkel heeft de carwash, links van de winkel, overgenomen. Dat maakt het mogelijk om de geefpoort, die zich nu aan de straatkant bevindt, te verplaatsen. De huidige locatie van de geefpoort zorgt op dit moment geregeld voor conflicten tussen mensen die met hun auto spullen komen binnenbrengen en fietsers en voetgangers die willen passeren. “Dat wordt dus binnenkort opgelost”, zegt Louise Vrints van De Kringwinkel. “De bouwaanvraag is goedgekeurd. Het probleem is dat er bodemverontreiniging is vastgesteld op dat stukje van de carwash. Er wordt uitgezocht wie daar verantwoordelijk voor is. Dan pas kunnen de werken starten.”

©  Joris Herregods

De Deurnse kringwinkel blijft wel geopend, in tegenstelling tot de Hobokense vestiging in de Blikfabriek. Die houdt de deuren nog zeker tot het einde van maart gesloten. De kosten om de winkel open te houden, lopen te hoog op. En aangezien er in de Blikfabriek voorlopig geen activiteiten meer doorgaan door de coronapandemie, passeert er ook veel minder volk. (jas)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio