©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Lierse gaat voor vierde keer dit seizoen kopje onder tegen Union

Geen stunt voor Lierse K. in zijn thuismatch tegen leider Union. De Pallieters hapten via Ayyoub Allach nochtans een vroege voorsprong, maar gooiden die bonus net voor en nipt na de pauze alweer te grabbel. Union kan zich komend weekend al tot verdiende kampioen in 1B kronen.

Kurt Guldentops

Neen, voor het klassement ging het gisteren daar op het Lisp niet echt meer voor Lierse. Voor aanvang van de komst van leider Union liefst dertien punten achterstand op een veilige plaats met nauwelijks nog zeven opdrachten op de teller. Dan maar dromen van een stunt tegen de toekomstige kampioen. Die kreeg na amper acht minuten zowaar even vorm, toen Allach het leer voor de voeten kreeg en met een plaatsbal van buiten de zestienmeter de bezoekende goalie Moris compleet verraste.

Initiatief voor Union

In wat volgde moesten de Lierenaars dan wel het initiatief aan Union laten, de Brusselse drang naar voren leidde amper tot gevaar. Undav werkte een hoekschop van Nielsen in één tijd richting doel, maar Laes blokte tijdig af. En Vanzeir kopte over. Dat was het zo’n beetje. De eerste helft sleepte zich naar het einde, toen alsnog de gelijkmaker viel. Hoekschop Teuma, Vanzeir die al te makkelijk aan de eerste paal binnen kon knikken. En weg voorsprong voor de Pallieters halfweg. Daarmee illustreerde Lierse nog maar eens waarom het die verfoeide zevende plaats bezet.

Na rust ging het licht overigens snel helemaal uit. Zeven minuten ver maakte Swinnen nipt binnen de grote rechthoek een onnodige overtreding op Vanzeir. Undav zette de penalty feilloos om. De verdrinkingsdood dreigde voor Lierse, maar diezelfde Undav knalde staalhard tegen de paal en Vanzeir zag zijn poging afgeblokt. Brughmans redde met een kattensprong dan weer een schuiver van andermaal Undav.

En de Pallieters zelf? Die vertoonden best nog wel enkele stuiptrekkingen. Petrov zonderde Allach alleen voor Moris af, maar die mikte op de Brusselse goalie en Aabbou claimde nog een strafschop waarvoor scheidsrechter Vermeiren de ogen sloot. Die zorgde wat later voor evenveel frustratie aan de overzijde, toen hij een overduidelijk handspel van Laes in de zestienmeter ongemoeid liet.

Veel averij richtten de fratsen van de man in het zwart niet meer aan. Union hield zijn bonus zonder al te veel problemen op zak en pakte in Lier nu al zijn tiende zege op rij. Die kreeg helemaal op het einde nog meer vorm na een strafschopdoelpunt van Labeau, waarbij Gillekens een tweede gele kaart slikte. Volgende week in Deinze heeft Lierse mogelijk mathematische zekerheid over de sportieve degradatie uit 1B.

    MEER OVER Lierse K.

    Meer sportnieuws