De tot vaccinatiecentrum omgebouwde AED Studio’s in Lint. 

De tot vaccinatiecentrum omgebouwde AED Studio’s in Lint. ©  Jan Van der Perre

Vaccinatiecentra in Antwerpse rand: wie moet waar ook alweer naartoe?

Brasschaat, Malle, Lint, Lier -

Vaccinatiecentrum Antwerpen Spoor Oost-VacCovid (Antwerpen, Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem) is het grootste in onze regio. Maar waar moeten de inwoners uit de andere gemeenten ook alweer naartoe?

LEES OOK: Dit zijn de ‘spelregels’ voor de vaccinaties op Spoor Oost in Antwerpen

In de eerstelijnszone Noorderkempen (Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel) krijgen de inwoners van de betrokken gemeenten hun vaccin in een vrijstaande loods van Defensie op het militair domein in Brasschaat.

In Oostmalle vormt de grote zaal van het Provinciaal Vormingscentrum het vaccinatiecentrum voor de gemeenten van de eerstelijnszone Voorkempen. Dat gaat om Brecht, Malle, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel.

In de AED Studios in Lint is het vaccinatiecentrum waar de gemeenten van de eerstelijnszone ZORA bij aansluiten (behalve Borsbeek, dat voor Spoor Oost kiest). Het gaat om Lint, Boechout, Edegem, Hove, Kontich en Mortsel.

De inwoners van de Rupelstreek (Boom, Hemiksem, Niel, Rumst, Schelle en Aartselaar, samen eerstelijnszone RupeLaar) krijgen hun coronavaccin in het nieuwe gebouw ­Log!Ville, in het Wetenschapspark op de Galileilaan in Niel.

De inwoners van Ranst gaan voor hun coronaprik naar het vaccinatiecentrum van de eerstelijnszone Pallieterland in CC De Mol in Lier.

Ook op al deze locaties worden acties ondernomen om de inwoners zonder eigen vervoer zo makkelijk mogelijk ter plaatse te krijgen via aangepast openbaar vervoer, taxi’s of initiatieven zoals de Minder Mobiele Centrale. (kma)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio