De Turnhoutse politie in actie. Het Vlaams Belang uit kritiek. 

De Turnhoutse politie in actie. Het Vlaams Belang uit kritiek. ©  BERT DE DEKEN

Inwoners hebben recht op aangifte bij politie

Turnhout -

Vlaams Belang voert in Turnhout actie om het recht op politie-aangifte te promoten. De partij verzamelde getuigenissen van inwoners die door de politie met een kluitje in het riet zijn gestuurd.

“Veel mensen voelen zich niet gehoord wanneer zij een aangifte bij de politie gaan doen”, zegt Reccino Van Lommel. “Ze worden zelfs stelselmatig afgescheept.”

Reccino en zijn partijgenoten verzamelden getuigenissen van mensen die vruchteloos probeerden een gestolen fiets aan te geven of een burenruzie te melden. Deze getuigenissen zijn opgenomen in een campagnefolder die huis-aan-huis wordt bedeeld. Opvallend is dat Vlaams Belang niet de politie viseert, maar de schuld in de schoenen van de politieke beleidsmakers schuift.

“We willen dat het stadsbestuur het beleid omgooit en dat de angst van kamp verandert. Agenten mogen nauwelijks klachten noteren of processen-verbaal opstellen over kleine ongemakken en vervelende situaties die de inwoners in hun dagelijks leven treffen en dat soms vergallen.” Vlaams Belang wil de klachten die de politie niet wil behandelen, verzamelen en roept op om deze te mailen naar turnhout@vlaamsbelang.org. (gvn)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio