De bestuurders van 2GO vzw en de kunstenaars zetten zich in voor ‘kanszoekende’ jongeren. 

De bestuurders van 2GO vzw en de kunstenaars zetten zich in voor ‘kanszoekende’ jongeren. © Filip Spoelders

Eerste expo van 2GO om jongeren te steunen

Borsbeek -

Kunstcentrum Art & Classics in de Frans Beirenslaan in Borsbeek ontvangt vanaf zaterdag de tentoonstelling Back to the Present. Het is het eerste evenement van 2GO vzw, dat jongeren wil begeleiden in hun sociale en professionele zoektocht.

Filip Spoelders

Tien kunstenaars tonen tot 4 april hun werken in Art & Classics, waar ook de oldtimers van het kunstcentrum staan opgesteld. Onder meer via dit platform zamelt het nieuwe 2GO vzw fondsen in om jongeren te begeleiden en te coachen.

“We spreken zelf over ‘kanszoekende’ jongeren tussen 16 en 25 jaar die we gaan helpen. Kansen zijn er namelijk voldoende, maar ze moeten ze vinden. We helpen jongeren op manieren die ze niet in de bestaande voorzieningen vinden”, geeft Alain De Deken van 2GO aan.

De vzw gaat samenwerken Jeugdzorg Emmaüs en het heeft ondertussen elf vrijwilligers die als buddy met de jongeren aan de slag gaan.

“We gaan op 1 april beginnen met drie jongeren te begeleiden naar een studentenjob en één 18-jarige naar een job. Ook beschikken we over enkele dagen over een eigen wagen om rijlessen te geven. Naast jongeren van Jeugdzorg Emmaüs zullen we jaarlijks ook een vijftal jongeren van Youth At Risk leren auto rijden. Op die manier leren we de jongeren in moeilijke situaties toch hun onafhankelijkheid vinden”, vult Philippe Vanderhofstadt aan.

Naast deze twee types van vrijwilligers, zoekt 2GO vzw ook coaches om taallessen te geven of om vrijwilligers op te leiden en veelzijdige vrijwilligers om te helpen bij de dagelijkse werking. Later wil het in Art & Classics nog andere activiteiten houden zoals bijvoorbeeld lezingen.

Een ticket voor een van de verschillende tijdslots voor deze tentoonstelling boeken, kan gratis op www.2govzw.be

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio