Op de oude begraafplaats in Vosselaar wil de gemeente een stilte- en troostplek maken. 

Op de oude begraafplaats in Vosselaar wil de gemeente een stilte- en troostplek maken. © Bart Van den Langenbergh

Stilte- en troostplek verschijnt op oud kerkhof

Vosselaar -

Het lokaal bestuur van Vosselaar wil op een perceel op de begraafplaats in het centrum een permanente stilte- en troostplek installeren. De inwoners mogen zelf meehelpen aan de realisatie ervan.

De gezondheidsraad van Vosselaar nam het initiatief om op een deel van een perceel op het oude kerkhof waar eerder een deel van de graven werd ontruimd in te richten als een permanente stilte- en troostplek.

“De voorbije maanden hebben we voldoende beseft hoeveel mensen er zijn getroffen door het coronavirus”, zegt Jef Pelgrims (N-VA), schepen van Gezondheid in Vosselaar. “Ferm heeft een aanvraag gedaan om een troostplek met bloembollen en een herdenkingsbord te plaatsen. Wij willen een stap verder gaan met een stilteplek waar mensen die niet willen rouwen ook welkom zijn.”

De gemeente wil een deel van een vrijgekomen perceel op de begraafplaats aan de gemeentehal hiervoor inrichten. “We leggen deze plek aan met veel groen en er komen schermen als afscheiding met de graven”, legt de schepen uit. “We willen ook enkele bankjes plaatsen samen met een prieeltje dat wat hoger staat. We vragen een lokale kunstenaar om een kunstwerk te maken.”

Inwoners van Vosselaar die de stilte- en troostplek mee willen vormgeven, kunnen zich melden bij de gemeente. (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio