© Joren De Weerdt

Treinverkeer tussen Lier en Heist ligt stil door vastgelopen goederentrein in Berlaar

Berlaar, Lier, Heist-op-den-Berg

Het treinverkeer tussen Lier en Heist-op-den-Berg ligt volledig stil. Oorzaak daarvan is een goederentrein die af te rekenen had met vastgelopen en oververhitte remmen in Berlaar. De trein kwam in het station van Berlaar tot stilstand.

Omdat er rook – en volgens een getuige ook vlammen – te zien waren, kwam ook de brandweer ter plaatse. Uiteindelijk bleek er dieselolie in de tankwagons te zitten. De brandweer is momenteel bezig met het uitvoeren van een grondige controle. Volgens spoorwegbeheerder Infrabel zou de toestand wel onder controle zijn.

Vervangbussen

Er werd onmiddellijk beslist om het treinverkeer in beide richtingen stil te leggen. Sommige treinen zullen daardoor een ander traject volgen en tussen Lier en Heist-op-den-Berg worden vervangbussen ingelegd. Omdat de trein in het station van Berlaar tot stilstand kwam, is ook de spooroverweg afgesloten en moet het verkeer plaatselijk omrijden. Dat zorgt voor hinder.

De hinder op het spoor zal wellicht nog een tijdje duren. Voorlopig is het nog niet duidelijk wanneer de trein kan verplaatst worden en wanneer de spooroverweg in het centrum van Berlaar weer beschikbaar is voor het autoverkeer, fietsers en wandelaars. (tdk) Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio