© RTV

Vrienden en school herdenken Jasmine (13) na familiedrama in Olmen

Mol, Balen -

Op Campus Sint-Jan Berchmans in Mol vond vrijdag een herdenkingsmoment plaats voor Jasmine. Het meisje kwam vorige week om het leven bij een gezinsdrama in Olmen, nadat haar stiefvader haar en haar moeder had neergeschoten.

Bij een familiedrama in de Kempen zijn vorige week woensdag drie personen om het leven gekomen. Politieman Werner M. (49) bracht zijn partner (41) met zijn dienstwapen om het leven en verwondde zijn stiefdochter Jasmine (13) zwaar. Zij stierf niet veel later aan haar verwondingen. Na de schoten bracht de veertiger zichzelf om het leven.

De dramatische gebeurtenis was ook een zware klap voor haar medeleerlingen op Campus Sint-Jan Berchmans in Mol, waar de 13-jarige Jasmine leerling was. De leerlingen van het tweede jaar en haar beste vrienden hielden vrijdagvoormiddag een ingetogen herdenkingsmoment op de speelplaats.

Aan de hand van tekeningen, teksten en liedjes die de afgelopen week werden gemaakt, brachten ze een eerbetoon aan Jasmine. Ook werd er symbolisch een boom geplant. De boom krijgt binnenkort een definitieve stek in de voortuin van de school. Met het oplaten van witte ballonnen werd het herdenkingsmoment afgesloten.

LEES OOK: Gezinsdrama in Olmen: agent schiet vrouw en kind dood met dienstwapen

Gedurende de voorbije week vond op de school al een aantal acties plaats om Jasmine te gedenken. Zo werden klasgenoten en vrienden van Jasmine opgevangen door het zorgteam van de school en zorgden de sociale dienst van de politie, slachtofferhulp en het CLB voor ondersteuning. Op de speelplaats werd een boom getekend en in de klas van Jasmine kwam er een herdenkingshoekje. (mto)

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Op de Lei in Olmen (Balen) kwamen drie personen om het leven bij het familiedrama. Bert De Deken

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio