© BELGA

Onderzoeksrechter houdt duo aan voor grootschalige diefstal elektrische fietsen

Turnhout -

De Onderzoeksrechter in Turnhout heeft twee mannen aangehouden die woensdagnamiddag door de Politie Regio Turnhout zijn opgepakt. Het tweetal wordt ervan verdacht de voorbije maanden verschillende elektrische fietsen te hebben gestolen. Ze waren onder meer actief in Turnhout, waar het aantal diefstallen van elektrische fietsen recent sterk is toegenomen.

Speurders van het team straatcriminaliteit van de Politie Regio Turnhout voerden al geruime tijd een onderzoek naar de twee fietsdieven. Dinsdagavond kwam dat onderzoek plots in een stroomversnelling terecht. De twee mannen werden op heterdaad betrapt toen ze een elektrische fiets stalen in de Parklaan in Turnhout.

Getuigen konden de gegevens van een voertuig doorspelen aan de politie en op basis daarvan konden de twee verdachten één dag later worden opgepakt. De politie kan al minstens vijf diefstallen van elektrische fietsen aan deze verdachten linken, maar zal verder onderzoeken of de mannen ook verantwoordelijk zijn voor nog andere diefstallen.

De twee verdachten die zijn opgepakt verschijnen volgende week dinsdag voor de raadkamer in Turnhout. Die zal beslissen over hun verdere aanhouding. (javs)

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio