De kleuterschool in de della Faillelaan. 

De kleuterschool in de della Faillelaan. ©  Jef Wijckmans

Parochiale kleuterschool krijgt 94.099 euro om bij te bouwen

Aartselaar -

Onderwijsschepen Mark Vanhecke (N-VA) maakte zopas bekend dat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) 94.099 euro investeert in het kleuteronderwijs in de gemeente. De subsidie gaat naar de bouw van nieuwe klasjes in het dorpscentrum.

De subsidie is een deel van de half miljard euro steun die de Vlaamse regering in deze regeerperiode reserveert voor de bouw of verbouwing van scholeninfrastructuur. Het geld gaat via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (Agion) naar de parochiale kleuterschool op de hoek van de Carillolei en della Faillelaan.

Schepen Vanhecke zegt dat deze school dan wel niet onder het gemeentelijk onderwijs valt, maar dat de gemeente er wel héél goed mee samenwerkt. “Als onderwijsschepen vind ik het trouwens erg belangrijk dat al onze schoolkinderen in goede infrastructuur les kunnen krijgen. Ik ben dan ook echt verheugd dat ook het parochiaal onderwijs in dit geval de weg naar deze subsidies heeft gevonden.”

Eerder kreeg de gemeente ook al 790.269 euro voor de bouw van een totaal nieuwe gemeentelijke kleuterschool in de wijk Buerstede. (jw)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio