Het fietspad op de Gierlebaan in Lille wordt compleet vernieuwd. Er komt  een asfaltlaag over en die wordt breder dan het huidig fietspad. 

Het fietspad op de Gierlebaan in Lille wordt compleet vernieuwd. Er komt een asfaltlaag over en die wordt breder dan het huidig fietspad. © Bart Van den Langenbergh

Breder fietspad langs Gierlebaan in Lille

Lille

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en watermaatschappij Pidpa starten op maandag 12 april met de aanleg van nieuwe fietspaden en de vernieuwing van de waterleiding op de Gierlebaan (N140) in Lille.

De werkzaamheden vinden plaats van het kruispunt met de Wechelsebaan tot net voor het kruispunt met de Veenzijde in Gierle. AWV verbreedt het fietspad langs beide kanten van de weg tot 1,8 meter. Volgens de gemeente kunnen die werkzaamheden in de bestaande bermen gebeuren en zijn er geen onteigeningen nodig.

De arbeiders gaan eerst aan de slag aan de noordzijde van de weg in de richting van Gierle en daarna in de omgekeerde richting aan de zuidkant. Elke fase duurt ongeveer drie maanden.

Om de aanleg veilig te laten verlopen, is aan de werfzone telkens een rijstrook afgesloten. Er is alleen verkeer mogelijk van Gierle naar Lille. In de andere richting geldt er zes maanden lang een wegomlegging langs de Wechelsebaan, E34 en Beersebaan. Fietsers kunnen steeds in beide richting rijden op het fietspad waar op dat moment niet gewerkt wordt. (bvdl)   

MEER OVER Mobiliteit Kempen