Burgemeester Koen T’Sijen ontvangt het schilderij. 

Burgemeester Koen T’Sijen ontvangt het schilderij. © RR

Boechout koopt schilderij van overleden inwoner

Boechout -

Boechout is eigenaar geworden van een schilderij van de Belgische kunstenaar Jules Verstreken. Het zal een plaats krijgen in de gemeente waar iedereen het zal kunnen bekijken.

Jules Verstreken werd in 1882 geboren in Koningshooikt. Hij verbleef zijn hele leven in Boechout, waar hij in 1961 overleed. Hij schilderde veel landschappen waarvan er nu post-impressionistisch werk in de handen van de gemeente is gekomen.

Carl Depauw, voorzitter van de cultuurraad, is tevreden. “Jules Verstreken was een heel goede schilder. Door zijn link met Boechout vindt de cultuurraad het zeker een meerwaarde dat de gemeente dit werk opneemt in haar kunstpatrimonium.”

Het schilderij is een erfstuk van Alois de Schutter die vroeger pastoor was in Boechout. Later werd hij deken van Sint-Gummarus in Lier. Na zijn opruststelling trok Alois de Schutter als aalmoezenier naar de Broeders Alexianen in Boechout.

Cultuur en erfgoed zijn een aandachtspunt onder burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout-Vremde), waardoor hij zeer enthousiast is over deze aanwinst. “We zijn heel blij dat we opnieuw een knap schilderij in de publieke ruimte kunnen brengen. We gaan nu volop op zoek naar een geschikte locatie zodat iedereen er mee van kan genieten.” (fisp)

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio