©  AFP

Martinez contacteert nu ook Franse belofte Adrien Truffert voor Rode Duivels

De Rode Duivels azen, zoals intussen geweten, op Pascal Struijk. De Nederlandse belofteninternational met Belgische roots. Maar de verdediger is niet de enige. Ook de Franse belofte Adrien Truffert (19) werd gepolst door de Belgische voetbalbond.

Vincent Van Genechten

Struijk heeft de Nederlandse nationaliteit, maar is in Deurne geboren en vroeg onlangs een Belgisch paspoort aan. Mogelijk wordt de 21-jarige centrale verdediger volgende maand door Martinez opgeroepen voor de WK-kwalificatiematchen van de Rode Duivels tegen Wales en Tsjechië.

Diezelfde weg zou nu mogelijk zijn voor Truffert. De 19-jarige linksepoot maakte vorige zomer de overstap van de beloften naar de A-ploeg van Rennes, waar hij ploegmaat is van Jérémy Doku. Hij speelde dit seizoen al 25 wedstrijden (inclusief vijf in de Champions League), waarin hij goed was voor één doelpunt en vier assists. Truffert kan op de hele linkse flank uit de voeten, maar speelt bij Rennes vooral als linksback. Hij wordt wel eens een ‘light versie’ genoemd van Liverpool-verdediger Andrew Robertson.

Truffert, die onlangs nog zijn contract verlengde tot 2025, zou een profiel hebben dat wel interessant kan zijn voor de Rode Duivels en werd gepolst om voor België uit te komen. Hij werd geboren in Luik en speelde tot nu toe twee keer voor de Franse beloften. Truffert emigreerde al na drie maanden naar Frankrijk, waar hij zich in 2015 aansloot bij Rennes.

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Vastgoed

Jobs in de regio