KV Mechelen is genadeloos uit de beker gewipt door Genk

KV Mechelen zal, na een jaar afwezigheid, de Croky Cup niet achter zijn naam schrijven. Na nauwelijks twee minuten was al duidelijk dat dit niet het avondje van de Kakkers zou worden. De 2-0 volgde snel na de 1-0. Een resem Genkse kansen bleef nadien nog onbenut, waardoor de definitieve doodsteek uitbleef tot net voorbij het uur. Malinwa droop uiteindelijk af met zware 4-1 cijfers. Genk zit bij de laatste vier en maakt nog jacht op zijn vijfde Belgische beker.

LEES OOK:

Boeken toe na tien minuten? Met dat gevoel zaten we naar de openingsfase te kijken. Mechelen, met Druijf in de spits en Hairemans in het centrum, wist van geen hout pijlen te maken. Thorstvedt rondde de eerste kans van de partij met succes af. Coucke, die het leer nog wel beroerde, was niet helemaal feilloos met zijn tussenkomst.

Déja-vu

Vrancken kreeg een déjà-vu-gevoel toen niet veel later ook de 2-0 tegen de touwen hing. Na de laatste verplaatsing naar Limburg klaagde de Mechelen-trainer over de Genkse flankvoorzetten die er veel te makkelijk kwamen. Ook nu lieten Walsh en Hairemans Oyen zonder druk een bal richting zestien droppen. In het centrum kopte Munoz al even ongehinderd raak.

Malinwa kwam niet in het stuk voor en ontsnapte nog voor het kwartier aan de 3-0. Dessers was in een milde bui en trapte, na te lang treuzelen, naast. In geen tijd stond het 5-0 in de kansenverhouding.

 

 ©  Isosport

Twee penaltyfases

De eerste helft leverde ook twee penaltymomenten op. Eerst legde Laforge het leer niet op de stip toen Storm zijn lichaam voor Munoz gooide. Ook aan de overkant deed de ref de ogen dicht nadat Cuesta hands beging. Pas met de rust in zicht kreeg Mechelen voet aan grond. Druijf kwam net te kort op een scherpe voorzet van Bijker.

Vrancken voerde halverwege drie wissels door en bracht De Camargo, Vranckx en Shved in de ploeg voor Bateau, Hairemans en Storm. Het was echter Thorstvedt die met zijn tweede van de avond met de aandacht ging lopen. De Noor haakte goed af en legde eenvoudig binnen.

Match gespeeld zo, al trilden op het eind de touwen nog aan beide kanten. Mrbati veegde de nul van het bord. Bongonda legde de 4-1 eindstand vast. Genk oververdiend naar de halve finales. KV Mechelen kan zich in de resterende vijf competitieduels richten op de strijd om de Play-offs, te beginnen met een verplaatsing naar Anderlecht aanstaande zondag (18u15).

Diederik Geypen

    MEER OVER KV Mechelen

    Vastgoed

    Auto's in de kijker

    Jobs in de regio