Zieke beuken werden geveld in De Wip tussen de speeltuin en de terreinen van TC Duvels. 

Zieke beuken werden geveld in De Wip tussen de speeltuin en de terreinen van TC Duvels. © JB

Gerooide bomen op De Wip zorgen (onnodig) voor onrust bij omwonenden

Willebroek -

Recent zijn een aantal grote en oude bomen gerooid door de gemeentelijke diensten op De Wip, naast de tennisterreinen van TC Duvels, en het achterliggende speeltuintje. De bomen zijn ziek, zo blijkt en later gebeuren er heraanplantingen.

Buurtbewoners waren gealarmeerd omdat ze hun groenscherm deels zagen verdwijnen. “De dienst Omgeving liet me weten dat het ging om zieke bomen die moesten worden verwijderd. Er worden ook nieuwe bomen aangeplant”, zegt Thierry Serrien (Groen). In de buurt zijn de bewoners sceptisch hierover. Beloften over nieuwe aanplantingen werden ook in het verleden niet gerealiseerd”, zegt Thierry Serrien (Groen).

Schepen Maaike Bradt (CD&V) zegt dat de inmiddels gekapte beuken zijn aangetast door zonnebrand en ook door diverse parasitaire schimmels, waaronder de reuzenzwam. “Deze schimmel zorgt voor wortelrot waardoor de bomen op termijn instabiel worden. De kap is bedoeld om de veiligheid te garanderen. Het is niet gebruikelijk om hierover te communiceren, omdat dit behoort tot de dagelijkse werking van onze groendienst”, legt de schepen uit. Ze verduidelijkt ook dat hiervoor geen vergunning nodig is. “Het gaat hier om het vellen van hoogstammige bomen die geen deel uitmaken van een bos en op openbaar domein. Er moet wel in het eerstvolgende plantseizoen een heraanplanting gebeuren. Hiervoor maken we budget vrij”, zegt de schepen. (jb)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio