©  Stijn Van de Sande

Kritiek op mobiliteitsplan voor vaccinatiecentrum in de Nekkerhal

Mechelen, Sint-Katelijne-Waver -

Organisaties TreinTramBus en ‘Regio Mechelen Mobiel voor Iedereen’ zijn niet tevreden over het mobiliteitsplan dat werd uitgewerkt om iedereen vlot tot bij het vaccinatiecentrum in de Nekkerhal te krijgen. Ook de oppositie in Sint-Katelijne-Waver heeft haar bedenkingen.

Om iedereen vlot tot bij het vaccinatiecentrum te brengen, worden de buslijnen 520 en 530 tijdelijk omgeleid langs de Nekkerhal, maar dat is volgens TreinTramBus en ‘Regio Mechelen Mobiel voor Iedereen’ geen goede oplossing. “Gebruikers van vijf haltes in de wijk Nekkerspoel blijven in de kou staan. Wie van de Nekkerspoelstraat naar het station wil, zal daardoor tot een halfuur langer moeten wachten”, klinkt het.

De organisaties stellen daarom voor om de centrumpendel te verlengen tot aan de Nekkerhal, maar dat is volgens de stad onbetaalbaar. “Het zou een veelvoud kosten van de ruim 21.600 euro die de omleiding nu al kost”, klinkt het bij het stadsbestuur, dat ook stelt dat de Nekkerspoelstraat bediend blijft door verschillende andere buslijnen en er dus voldoende aanbod blijft.

Ook de Katelijne oppositiepartij Samen Anders is kritisch en stelt dat het veel te omslachtig is om met de bus vanuit Sint-Katelijne-Waver naar de Nekkerhal te rijden. Er moet namelijk overgestapt worden aan de halte Bleekstraat in Mechelen. Burgemeester Kristof Sels (N-VA) begrijpt de frustratie, maar kreeg naar eigen zeggen van De Lijn te horen dat het de enige mogelijkheid was waarbij ander busvervoer niet in het gedrang komt. (svds)

MEER OVER Mobiliteit Mechelen