©  BELGA

Wim De Decker volgt David Gevaert op bij Deinze in 1B

Wim De Decker zet zijn trainersloopbaan verder bij KMSK Deinze. In december werd hij bedankt voor bewezen diensten bij AA Gent -waar hij eerst assistent was en daarna hoofdcoach- en drie maanden later kan hij opnieuw aan de slag in Oost-Vlaanderen. Hij volgt David Gevaert op bij het nummer 6 in 1B en tekent een contract tot medio 2022.

Deinze begon als kampioen van de hoogste amateurklasse met de nodige ambities aan de competitie en staat nu op een ietwat teleurstellende zesde plaats (in een reeks van acht ploegen). De Oost-Vlamingen hebben nu besloten niet langer verder te gaan met T1 David Gevaert, de coach die de club naar 1B loodste. Hij wordt per direct opgevolgd door Wim De Decker.

 

 ©  Foto Marc Van Hecke

Pas volgend seizoen in de dug-out

“Ik wil wel een nuance geven aan mijn job. Tot einde van dit seizoen zal ik de trainingen niet leiden en ook geen plaats nemen op de bank. Dat laat ik over aan de T2, Cédric Vlaeminck en de rest van de staf. Ik ga vooral de spelers observeren en analyseren in functie van volgend seizoen. Velen zijn einde contract. Samen met de voorzitter zal ik de spelersgroep voor komend seizoen bepalen”, geeft De Decker een woordje uitleg bij zijn nieuwe werkgever.

Het is niet de eerste keer dat Wim De Decker de taken van Gevaert overneemt. In oktober 2016 werd Gevaert bedankt voor bewezen diensten bij Antwerp. Hij stond in de dug-out bij de Great Old en volgde de orders van John Bico op. Ze hielden het geen handvol matchen vol, waarna De Decker overnam. Hij loodste Antwerp onverhoopt naar 1A, waar hij drie jaar assistent was van Laszlo Bölöni. Vorige zomer ging De Decker aan de slag als assistent-coach van Jess Thorup bij AA Gent, maar de Deen moest al snel plaats ruimen voor Bölöni, die op zijn beurt snel opzij werd geschoven. De Decker kreeg zijn kans als T1 en werd na 17 matchen ontslagen.

 

 ©  BELGA

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio