Marc Van Ranst, Cathy Berx en Pierre Van Damme: enkele van de gezichten van de coronacrisis in ons land. ©  Victoriano Moreno, Jan Van der Perre, Frederik Beyens

Dit zijn de gezichten van de coronacrisis

Als je in januari of februari 2020 aan shoppers op de Meir zou hebben gevraagd wie Steven Van Gucht of Geert Molenberghs was, er zouden er niet veel hebben kunnen antwoorden. Sinds de coronacrisis begon is er geen dag gepasseerd dat er geen viroloog of expert op het scherm verscheen. Al ging het niet altijd over corona, we hebben hen soms ook op een andere manier leren kennen. Herlees hieronder hoe we bijvoorbeeld met Marc Van Ranst gingen fietsen in Willebroek en we met Pierre Van Damme en Geert Molenberghs langs hun favoriete plekken in Antwerpen passeerden.

De favoriete plekken van Pierre Van Damme: “Ik wil mijn liefde voor de stad delen”

Pierre Van Damme. ©  Frederik Beyens

Epidemioloog Pierre Van Damme woont in Kontich, maar ziet zich samen met zijn vrouw toch ooit terugkeren naar het Antwerpse stadscentrum. Voor Citta wandelden we met hem langs zijn favoriete plekken in de stad, zoals de Korte Nieuwstraat, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de rosse buurt.

LEES HIER HET INTERVIEW 

 

Marc Van Ranst na zes maanden weer op de fiets: “Fietsen voor Gazet van Antwerpen, waarom niet?”

Marc Van Ranst. ©  Victoriano Moreno

Voor Gazet van Antwerpen haalde Marc Van Ranst afgelopen zomer zijn fiets nog eens van stal. Onze reporter maakte met hem een fietstocht langs enkele mooie natuurgebieden in Willebroek.

LEES HIER HET INTERVIEW 

 

Met Geert Molenberghs rondzwerven in ’t Stad, zoals hij als kind deed

Geert Molenberghs. ©  Frederik Beyens

Velen weten het misschien niet, maar biostatisticus Geert Molenberghs is een geboren en getogen Antwerpenaar. Hij kent elke millimeter van de Seefhoek en noemt zichzelf “vàn ’t stàd”, ook al woont hij in Leuven. “Als kind vond ik het heerlijk om door de stad te zwerven en plekken te ontdekken.” En dus deden wij die tocht uit zijn jeugd nog eens over.

LEES HIER HET INTERVIEW 

 

De favoriete plekken van Cathy Berx: “Nergens zo’n mooie sterrenhemel als op de Dageraadplaats”

Cathy Berx. ©  Jan Van der Perre

Cathy Berx is geen virologe, maar ook zij is een van de gezichten van de coronacrisis geworden, onder meer dankzij haar kordate aanpak in augustus in de provincie Antwerpen. De Antwerpse gouverneur fietste voor Citta langs haar favoriete plekjes in ’t Stad, zoals de Dageraadplaats en het M HKA.

LEES HIER HET INTERVIEW 

 

Steven Van Gucht: “Ik viel 5 kilo af, tot mijn buurvrouw voor mij begon te koken”

Steven Van Gucht. ©  Dirk Vertommen

De viroloog die vooral de eerste maanden elke dag op hetzelfde moment de bevolking toesprak, was Steven Van Gucht. Hij bracht ons elke dag (positief en negatief) nieuws over het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens door corona. Begin juni sprak onze reporter met hem over varkens, singles in lockdown en de huwelijksaanzoeken die hij krijgt sinds hij heeft verteld dat zijn buurvrouw soms voor hem kookt.

LEES HIER HET INTERVIEW 

 

Erika Vlieghe: “Mijn schaarse vrije tijd gaat naar het thuisfront”

 ©  DBA

Een van de weinige vrouwelijke experts van deze coronacrisis is Erika Vlieghe. Zij botste enkele keren met politici en kwam soms in het nieuws met opmerkelijke uitspraken. In het begin van de coronacrisis vertelde ze aan Gazet van Antwerpen waarom ze voor de geneeskunde heeft gekozen, wat ze geleerd heeft in Afrika en hoe ze zich probeert te ontspannen in deze tijden.

LEES HIER HET INTERVIEW

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER