Het opgegraven skelet is nagenoeg compleet. 

Het opgegraven skelet is nagenoeg compleet. © RR

Opgegraven skelet houdt wegenwerken tegen

Lier

De vondst midden februari van een skelet uit mogelijk de zeventiende eeuw speelt de weg- en rioleringswerken in de Ros Beiaardstraat in Lier parten.

LEES OOK. Archeologen leggen skelet bloot in Ros Beiaardstraat

Het archeologisch team van de firma Baac, die het onderzoek uitvoert, adviseerde het Agentschap Onroerend Erfgoed om verder onderzoek uit te voeren. Dat zou gebeuren in een ruimere zone van ongeveer 900 vierkante meter rond het gevonden skelet.

In afwachting van de beslissing van Onroerend Erfgoed heeft het schepencollege alvast beslist om de weg- en rioleringswerken in de Ros Beiaardstraat voorlopig te schorsen. Tot en met 13 maart liggen die werkzaamheden stil.

“Als het Agentschap Onroerend Erfgoed de adviezen van de archeologen volgt en een gedeelte van de werf vrijgeeft, kunnen de rioleringswerken starten op maandag 15 maart in de zone van de Ros Beiaardstraat tussen Berlarij en Hazenstraat”, zegt schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA). “Verder archeologisch onderzoek in de zone tussen Hazenstraat en Strijpensveld volgt dan zo snel mogelijk en kan gelijklopen met de rioleringswerken in de andere zone.” (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio